Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook

Príde koniec týždňa a rodina si tradične sadá k nedeľňajšiemu obedu. Na stole rozvoniava slepačia polievka a bravčový rezeň. Mäsa jeme v posledných rokoch čoraz viac, ale jeden druh začína výraznejšie vyčnievať. Od roku 2015 sa podľa Únie hydinárov Slovenska náš apetít po kuracom mäse zvýšil o závratných 90 percent na približne 26 kíl na jedného obyvateľa. Ide o najlacnejšie mäso. Pri takomto čísle je namieste pozrieť sa na našu domácu produkciu, od ktorej by sme očakávali podobný rast. Opak je však pravdou a napriek miernemu vzostupu do roku 2018 tu

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.