StoryEditor

Dotazník Mareka Jankoviča

16.01.2011, 23:00

Profil
Čo stálo na začiatku vašej kariéry?

Asi náhoda. V roku 1991 som prijal ponuku, ktorá bola zaujímavá aj tým, že som k nej dostal aj ubytovanie v Bratislave. Nevedel som, čo ma čaká, ale vyvinulo sa to celkom pozitívne a zaujímavo. V Slovenskej poisťovni potrebovali niekoho, kto rozumie informatike, programovaniu, vie po anglicky a má záujem o obchod. Mal som vyštudovanú technickú kybernetiku, celkom dobrú znalosť angličtiny, takže sme sa dohodli. Postupne som sa dostával do ďalších oblastí biznisu. Budúci mesiac oslávim v poisťovníctve dvadsať rokov.

Ako ste sa dostali tam, kde ste dnes?
Pracoval som niekoľko rokov v Slovenskej poisťovni, potom v Poisťovni AIG Slovakia, neskôr v poisťovni Allianz a Allianz-Slovenská poisťovňa. Pre Allianz som v predstavenstve pracoval šesť rokov, a keďže môj predchodca odchádzal, dostal som ponuku na túto pozíciu. Môj terajší priamy nadriadený niekoľko rokov pracoval na Slovensku a poznal moju prácu, ponuka prišla od neho.

Čo vás robí úspešným?
Možno priamočiarosť a analytické myslenie. A zatiaľ som mal aj šťastie na ľudí okolo seba. V terajšej pozícii určite zaváži aj znalosť prostredia, nešiel som do niečoho nového, firmu som poznal zvnútra.

Čo je pre vás v práci najväčšou výzvou?
V rámci daného času zvládnuť zadané úlohy a vytvoriť normálnu pracovnú atmosféru, aby sme mohli ísť ďalej. Veľkou výzvou je udržať naše postavenie a výsledky, aké máme, vzhľadom na to, že trh reálne stagnuje. Perióda rastu, ktorý trval 15 rokov, je už preč, a začína to byť čím ďalej tým zložitejšie.

 

Dotazník
Akú kávu pijete?
Malú, silnú, bez mlieka a bez cukru.

Koľko káv denne potrebujete?
V bežný deň mám jednu až dve, v nejaký horší možno aj päť - šesť. Často to nie je, ale prichádzajú s určitou periodicitou.

Koľko hodín denne trávite v práci?
Je to rôznorodé, závisí aj od toho, aké obdobie je pred nami. V princípe osem až jedenásť, nesnažím sa to preháňať.

Nosíte si prácu aj domov?
Nezvyknem. Jedine, keď som na cestách, prejdem si e-maily a to, čo ma čaká. Kolegovia hovoria, že ma možno stretnúť v práci aj cez víkend. (smiech)

Čo máte na svojej práci najradšej?
Rôznorodosť záberu. V poisťovníctve ide o zlúčenie niekoľkých vied - od štatistiky cez právo, techniku, ekonómiu, dane... Je to zaujímavý mix rôznych pohľadov a odborov, ktoré sa tu stretávajú.

A čo, naopak, máte na nej najmenej rád?
Asi nič, zatiaľ ma to celkom baví. Výhoda tejto pozície je, že viete delegovať. Ak mi niečo vyslovene nesedí, vždy nájdem niekoho, kto sa toho uchopí.

Čo je pre vás najväčší relax?
Najradšej chodím k moru. Takže napríklad byť na plachetnici, alebo len tak ležať na pláži a čítať si.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 01:54