StoryEditor

John McGuigan - dotazník

23.01.2011, 23:00

Profil
Čo stálo na začiatku vašej kariéry?
Začal som pracovať pre britskú vládu ako praktikant. Páčila sa mi rôznorodosť a možnosti ovplyvňovať chod krajiny, ktoré politika poskytuje, ale veľmi rýchlo som pochopil, že politikom nechcem byť (smiech). Neskôr som pracoval pre organizáciu na podporu biznisu -- Scottish Enterprise, a potom pre Európsku komisiu, kde som zostavoval ekonomické stratégie pre Poľsko a Rumunsko.

Ako ste sa dostali tam, kde ste dnes?
Pôsobil som v oblasti konzultingu a zdravotníctva, keď som sa rozhodoval, ako ďalej. Môj personálny poradca tvrdil, že je pre mňa lepšie zostať vo verejnom sektore. Dostal som však ponuku od Telefóniky, a tak som sa rozhodol dokázať mu, že sa mýli. Vedel som, že ide o dobrú spoločnosť zameranú na ľudí. O dva roky som sa dostal sem na Slovensko.

Čo vás robí úspešným?
Ostatní. (smiech) Dávam im dostatok priestoru, väčšina úspechu je v tom, že motivujem ľudí. Som dobrý v tom, že viem, čo chcem, a verím, že viem ľudí nadchnúť, aby pracovali ešte viac, ako je nutné.

Čo je pre vás v práci najväčšou výzvou?
Robiť jednoduchý biznis. Sme malí, lebo chceme byť malí, aby sme udržali veci pod kontrolou. Bolo by oveľa ľahšie byť komplikovaní a nezameriavať sa až tak na zákazníka. A to nechcem dopustiť.


Dotazník
Akú kávu pijete?
Pijem oveľa viac vody ako kávy, dám si možno jedno cappucino denne.

Koľko hodín denne trávite v práci?
Ráno pozerám e-maily na mojom iPpade (smiech), potom som zhruba desať hodín v práci, dva- alebo trikrát do týždňa mám nejaké biznis povinnosti po večeroch.

Čo máte na svojej práci najradšej?
Som rád súčasťou úspešnej organizácie. Mám rád, že všetko ide dobre, že priberáme zákazníkov, že sú spokojní, mám rád nové investície. Na Slovensku sme len štyri roky, takže stále len štartujeme.

A čo máte najmenej rád?
Svoju prácu mám naozaj rád, naozaj si neviem spomenúť na nič, s čím by som mal vyslovene problém.

Čo je pre vás najväčší relax?
Tenis alebo beh v Horskom parku. Šport je najlepšia vec, ako dostať hlavu späť na jej miesto.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 14:56