StoryEditor

Anketa: Čo považujete za najväčší problém v Prešove?

21.11.2010, 23:00

Peter Karpinský, jazykovedec a spisovateľ
Myslím si, že problémom je dopravná situácia. Prešov nie je pripravený na takú hustotu premávky, aká tu je. Chýba základná vec - obchvat mesta.

Miroslav Remeta, podnikateľ
V Prešove vnímam dva problémy. V prvom rade mesto nemá vyriešenú dopravnú situáciu, chýba mu obchvat. Je to veľký príklad toho, ako dokážu majetkovoprávne spory zablokovať výstavbu. Mala by preto vzniknúť iniciatíva medzi mestom a napríklad diaľničnou spoločnosťou, ktorá by s tým dokázala pohnúť. A potom je tu prešovský priemyselný park. Je to hádam jediný park, ktorý má kompletnú infraštruktúru, ale je prázdny. Prešov by mal povzniesť princíp nad lokálne politické spory a tým princípom by malo byť znižovanie nezamestnanosti.

Peter Lipa, spevák
Mesto potrebuje obchvat. Na to, aby tranzitná doprava, napríklad Košice - Poprad, nemusela ísť cez mesto, ako je to teraz. Inak si myslím, že staré mesto a námestie sú urobené dobre, tam sa veci dejú.

Rastislav Bilas, podnikateľ
Určite by mesto malo pritiahnuť investorov. Je to tam mŕtve. Pomohlo by to zamestnanosti.

Anna Jurčenková, basketbalistka
Stále ma rozčuľuje, ako je v Prešove vymyslená infraštruktúra. Križovatky sú zložité, cesty nie sú logicky napojené, chýba tam zelená zóna. To je určite potrebné vyriešiť.

Slavo Jurko, moderátor
Čo je dôležité, sú cesty, kvalitná infraštruktúra. Prešov je asi na Slovensku unikátny v tom, že má semafory na diaľnici. Dôležité sú aj pracovné príležitosti. Napríklad moja sestra pracuje v zahraničí, preto by bolo dobre, keby na východe bolo viac práce a mladí východniari by sa mohli vrátiť domov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 01:59