StoryEditor

Trnavský a Banskobystrický kraj vyhlásili tender na e-služby

31.12.2009, 11:58
Autor:
SITASITA

Trnavský a Banskobystrický samosprávny kraj vyhlásili spoločné obstarávanie na komplexné zabezpečenie elektronizácie služieb samosprávneho kraja za 7,7 mil. eur bez DPH. Predmetom zákazky, ktorá je rozdelená pre každý kraj samostatne v rovnakej predpokladanej hodnote 3,85 mil. eur, je projekt poskytovania komplexných služieb spočívajúcich vo vytvorení podmienok pre budúce poskytovanie efektívnych elektronických služieb krajov.

Kritériom na vyhodnotenie ponúk verejného obstarávania má byť podľa zverejneného oznámenia v Úradnom vestníku Európskej únie, najnižšia cena. Záujemcovia o účasť v tendri môžu svoje ponuky predložiť najneskôr do 1. februára budúceho roka. Financovanie elektronizácie služieb vyššieho územného celku chcú samosprávne kraje zabezpečiť prostredníctvom Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Celkový rozpočet Operačného programu Informatizácia spoločnosti (OPIS) z fondov EÚ a rozpočtu SR na roky 2007 až 2013 má predstavovať približne 1,2 mld. eur. Operačný program Informatizácia spoločnosti má štyri prioritné ciele, pričom na samotný eGovernment, teda elektronizáciu verejnej správy a rozvoj elektronických služieb, by malo smerovať 826 mil. eur. Na rozvoj pamäťových a fondových inštitúcií - eContent a eCulture, bude určených 192 mil. eur a na technickú pomoc 36 mil. eur. Dôležitým cieľom informatizácie je aj zvýšenie prístupnosti širokopásmového internetu, na ktoré je určených 113 mil. eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 05:58