StoryEditor

Daňové riaditeľstvo žaluje dodávateľa webového systému

30.03.2010, 18:48
Autor:
TASRTASR
Daňová správa (DS) SR v súvislosti s pretrvávajúcim problémom s portálom daňovej správy a zverejňovaním poloprávd a zavádzajúcich údajov zo strany spoločnosti Novitech Tax podáva žalobu na tohto dodávateľa daňového informačného systému.

"Spoločnosť pravdepodobne v snahe vyhnúť sa zodpovednosti za vzniknuté problémy zavádza zverejňovaním poloprávd a nepravdivých údajov. Verejne vyzývame dodávateľa, aby aktívne spolupracoval na urýchlenom vyriešení problému," uvádza sa v stanovisku Daňového riaditeľstva (DR) SR.

"Daňová správa ako konečný užívateľ internetového portálu eTAX, na ktorého dodávke sa podieľali spoločnosti IBM SLOVENSKO a NOVITECH TAX, je nútená konštatovať, že pretrvávajúce problémy bránia riadnemu užívaniu tohto portálu daňovými subjektmi," uvádza sa v stanovisku, ktoré TASR poskytol hovorca DR Miroslav Dobák. V súvislosti s tým DS podáva žalobu na firmu Novitech Tax, s. r. o., Košice.

V stanovisku DS sa ďalej uvádza, že dodávateľ NOVITECH TAX už od roku 1992 za nadštandardne výhodných ekonomických podmienok vyhotovuje a upravuje programové vybavenie daňového informačného systému, do ktorého je zahrnutý aj internetový portál eTAX. "Portál bol obstaraný v roku 2004 a jeho celková hodnota predstavuje 3 milióny eur. V roku 2004 však mal byť funkčný pre 774.768 subjektov, v súčasnom období je však prístupný pre menej ako 27.000 registrovaných subjektov."

Pre pretrvávajúce komplikácie s funkčnosťou portálu DS rozšírila čas preberania daňových priznaní na všetkých daňových úradoch v utorok 30. marca do 19. h a v stredu 31. marca do 20. h.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 12:15