StoryEditor

Dotazník - Igor Nagy

06.02.2011, 23:00

Čo stálo na začiatku vašej kariéry?
Do VSE som prišiel v roku 2003, keď sa začal liberalizovať trh s elektrinou. V tom čase sa u všetkých hráčov na trhu začali formovať tímy nákupcov elektriny, čo bola veľmi dobrá skúsenosť na začiatok. Teraz som, samozrejme, na tej druhej strane, na strane predaja. Takisto to bol pre mňa nový začiatok. Obchodné zastúpenie na Slovensku sme vybudovali od nuly.

Ako ste sa dostali tam, kde ste?
Ako nákupca vo VSE som prišiel do stavu, kedy som si chcel vyskúšať niečo nové, napríklad špekulovanie. V rámci skupiny však špekulatívne obchody realizovala iná firma, RWE Trading. Úplne som to chápal, ale uvedomil som si, že tam v najbližšom čase nemám žiadne výzvy. Chcel som si vyskúšať byť súčasťou malého tímu. To mi ponúkol ČEZ. V priebehu tých štyroch rokov sme jediná spoločnosť, ktorá dodáva obe (plyn a elektrinu) komodity všetkým segmentom na celom Slovensku.

Čo vás robí úspešným?
Naša spoločnosť je o pätnástich ľuďoch, kde musí fungovať absolútna dôvera. Spolupracovníci ma videli na rôznych pozíciách, myslím si, že si vážia moju prácu. Som otvorený názorom kolegov, dokonca si ich vyžadujem. Myslím si, že to je správna cesta.

Čo je pre vás v práci najväčšou výzvou?
Vysvedčením pre mňa je premietnutie biznis plánu do reálneho života. Ak realizácia vyjde, je to pre mňa jediným meradlom úspechu a neúspechu. Najväčšou výzvou je pre mňa teda uvádzanie projektov do života.

Dotazník
Akú kávu pijete?
Presso s mliekom. Alebo piccolo, ak chcete.

Koľko káv denne potrebujete?
Snažím sa piť jednu kávu denne, ale veľakrát to nedodržím. Maximálne sú to však dve.

Koľko hodín denne trávite v práci?
Okolo desať hodín.

Čo máte na svojej práci najradšej?
Sme dobrý kolektív, takže sa do práce stále teším. Mám šťastie, že v energetike sa počas môjho pôsobenia urobil veľký skok, čo je veľmi zaujímavé. Budem veľmi rád spomínať, ako sme všetci boli pri tom, keď sa trh kreoval.

Čo máte na svojej práci najmenej rád?
Legislatíva sa musí prispôsobovať liberalizovanému trhu, a niekedy sa mi zdá, že tento proces veľmi dlho trvá. Je to trošku unavujúce.

Čo je pre vás najväčší relax?
Šport, cestovanie a čas strávený s manželkou.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 01:47