Chvíľkovú eufóriu opäť vystriedalo zúfalstvo. HORECA segmentu chýba pred kľúčovou sezónou veľký počet zamestnancov.
„Pandémia rozbila pracovný trh v cestovnom ruchu. Ľudia sa rozhodli pre zamestnanie v stabilnejšom sektore. Veľmi radi by sme im dali čo najlepšie podmienky, to však v súčasnej situácii, keď odborníci hovoria o tretej vlne, nie je možné. Štát nám navyše nie je schopný pomôcť,“ povedal pre HN Marián Galajda, hovorca lídra v prevádzkovaní horských stredísk a zábavných parkov v strednej a vo východnej Európe Tatry mountain resorts.
Zdá sa, že problémom letnej sezóny nebude ani tak nedostatok turistov, ako to, že ich nebude mať kto obslúžiť.
Takmer 70 percent z bývalých čašníkov, kuchárov...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-05-19 15:20:30 - Feat.: 0 - Title: Top nealko napriek prepadu zostalo lídrom aj počas pandémie
02 - Modified: 2021-06-13 11:24:57 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Vojto Artz pre HN: Aby gastro prežilo, potrebuje od štátu cielenú pomoc
03 - Modified: 2021-06-18 10:53:33 - Feat.: 0 - Title: Reštaurácie a hotely majú problém. Pred letnou sezónou im chýba 40-tisíc zamestnancov
01 - Modified: 2023-03-25 18:33:10 - Feat.: - Title: Nechce sa vám doma variť? Priplatíte si. Donáška zažíva efekt snehovej gule
02 - Modified: 2022-12-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Keď neprší, nech aspoň sneží
03 - Modified: 2022-06-13 07:40:31 - Feat.: - Title: Letná sezóna a pocovidové obdobie prinášajú zisky. Ubytovanie aj gastro pridávajú zamestnancom na mzde
04 - Modified: 2022-06-01 22:00:00 - Feat.: - Title: Menu za desať eur si nikto nekúpi, hovorí majiteľ reštaurácie. Nálady v gastre sa ani po pandémii nelepšia
05 - Modified: 2022-06-03 23:00:00 - Feat.: - Title: Nároky Slovákov sa z roka na rok zvyšujú. Aká bude letná sezóna 2022 v cestovnom ruchu?