StoryEditor

Virtuse sa presadil vo Švajčiarsku

12.06.2012, 00:00

Spoločnosť slovenského finančníka Rastislava Vasilišina Virtuse Wealth Management, člen medzinárodnej skupiny Virtuse Group (Suisse), dosiahla vlani celkové výnosy 123,2 milióna eur. Za týmto výsledkom stojí rozšírenie aktivít spoločnosti a expanzia na zahraničné trhy. "V čase všeobecnej krízy sme sa rozhodli pre diverzifikáciu, čo sa ukázalo ako jednoznačne správny krok. Naše aktivity sme rozšírili o obchodovanie s elektrickou energiou a emisnými povolenkami. Spolu už s rozvinutým segmentom finančného poradenstva tak dnes stojíme na troch silných pilieroch," hovorí predseda Predstavenstva spoločnosti Virtuse Group Rastislav Vasilišin.

Práve nové aktivity sa v najvyššej miere podieľali na vlaňajších príjmoch spoločnosti, keď výnosy z obchodovania s elektrinou dosiahli viac ako 78 miliónov eur a obchod s emisnými povolenkami priniesol takmer 25 miliónov eur.

Pôvodne slovenskú lokálnu spoločnosť Virtuse Wealth Management založil v roku 2006 finančník Rastislav Vasilišin. Do minulého roka sa zameriavala predovšetkým na správu a zhodnocovanie aktív bonitných individuálnych investorov. V marci minulého roka začala obchodovať s elektrickou energiou na nemeckých spotových a futures trhoch. Kontrakty s nemeckou elektrinou predáva významným európskym energetickým koncernom. Koncom vlaňajška spoločnosť vstúpila do obchodu s elektrinou aj na poľskom trhu. "Poľsko je jedným z najväčších európskych trhov a z hľadiska obchodovania s elektrinou má veľký potenciál. Podpísali sme tu zmluvy s viacerými zaujímavými obchodnými partnermi, a preto má pre nás zmysel mať v tejto krajine zastúpenie," vysvetľuje Vasilišin.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 21:34