StoryEditor

Anketa HN o rozpočte, ktorý predpokladá zvyšovanie daní

12.05.2011, 00:00
Východiská rozpočtov predpokladajú zvyšovanie daní. Vaša strana to odmieta. Napriek tomu to schválila vláda. Prečo?

Jozef Mihál, minister práce (SaS)
Ide o materiál, ktorý je potrebný v danej časovej fáze. Nie je to definitívne, lebo o štátnom rozpočte sa bude diskutovať hlavne na jeseň. Východiská sú dôležité, aby sme sa dostali k diskusii, ale nič nie je uzavreté. Chápem úlohu znižovať deficit štátneho rozpočtu a hlásim sa aj k záväzku SaS nezvyšovať dane. V konečnom dôsledku si myslím, že dokážeme vhodnými opatreniami ešte aj niečo navyše ušetriť.

Daniel Krajcer, minister kultúry (SaS)
Vláda neschválila žiadne zvyšovanie daní. Východiská rozpočtu sú predbežné návrhy, tak je to aj formulované. Platí aj naďalej, že my nebudeme súhlasiť so zvyšovaním daní.

Ľubomír Galko, minister obrany (SaS)
Ak ministri všetkých rezortov rovnako zodpovedne pristúpia k šetreniu vo svojich rezortoch, tak bude ešte čo rozdeľovať. Nebude vôbec potrebné zvyšovať nijaká dane.

Juraj Miškov, minister hospodárstva (SaS)
SaS je proti akémukoľvek ďalšiemu zvyšovaniu daní, čo sme už deklarovali. Ich zvyšovanie vo vládnom materiáli je len ako prípadná alternatíva. Či sa využije, je vecou ďalších rokovaní. Schválením vládneho materiálu však neprišlo k žiadnemu záväzku, že dane porastú.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 04:02