StoryEditor

Radičová: Sme na hrane prepadu do recesie

29.09.2011, 15:08
Autor:
TASRTASR
Ekonomická situácia je viac než vážna, sme na hrane rizika a prepadu do recesie.

Predstaviteľov mimovládnych organizácií na to dnes na konferencii v Stupave upozornila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).

"Ja nedramatizujem, ale situácia je veľmi, veľmi vážna, prognózy vôbec nie sú priaznivé. Dúfam, že v januári nebudem musieť oznámiť ďalší ekonomický pokles. Robíme preto maximum," deklarovala.

Šéfka exekutívy sa pokúsila nájsť odpoveď na otázku, ako má občan prekonať aktuálne krízové časy. "Nepomôže nám dnes opakovať, kto tie problémy spôsobil. To už vieme, vieme aj ich príčiny. Padá jedna vláda za druhou, sú jedny predčasné voľby za druhými, plné námestia protestov v každej krajine a moja odpoveď momentálne je, že nemám ako premiérka inú voľbu, len vysvetľovať občanom, že dnes nám pomôže len odvaha, úprimnosť a zodpovednosť," apelovala.

Radičová tvrdí, že situáciu sa snaží občanom vysvetľovať a prosí aj mimovládne organizácie, aby ľudia pochopili, že reštriktívne opatrenia nie sú vôľou "tejto zlej vlády". "Ktorý politik chce robiť nepopulárne opatrenia? Zoznámte ma s ním," vyhlásila.

Na druhej strane Slovensku podľa jej slov iní premiéri závidia. "Síce máme pomalší, ale stále ekonomický rast. Rastie nám zamestnanosť a už nielen medzi vysokokvalifikovanými, ale aj medzi stredoškolákmi. Máme projekty, ktoré zabezpečujú ďalší príchod investorov a stále sme vysokodôveryhodná krajina. Ale nebudeme ňou, ak tu bude stále visieť na vlásku stabilita vlády a permanentné spory," dodala.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 06:45