StoryEditor

Sulíkova SaS zablokovala prémie

20.10.2011, 00:00
Krehká koalícia si v parlamente potápa návrhy. Sas zablokovala zákon o stavebnom sporení.

Po chvíľkovej dohode si koalícia troch strán a jej bývalý spojenec SaS zrejme opäť robia napriek. Ešte v utorok si v parlamente všetkými hlasmi navzájom podporovali návrhy, no včera kvôli chýbajúcim štyrom hlasom sulíkovcov neprelomili prezidentovo veto v zákone o stavebnom sporení. Vláda ním chcela obmedziť stavebné prémie aj poplatky pre ľudí. Líder liberálov Richard Sulík po hlasovaní tvrdil, že šlo o omyl a zmätok medzi poslancami. „Mrzí ma to a ubezpečujem partnerov, že to nebol zámer.“ Koalícia však pochybuje. „Hlasovanie ukazuje, ako to SaS skutočne myslí so svojou principiálnosťou,“ odkázal hovorca rezortu financií Martin Jaroš s tým, že SaS spočiatku presadzovala úplné zrušenie štátnych dotácií pre stavebné sporenie.Sulíkove slová spochybňujú aj jeho vlastní. Minimálne poslanci Stanislav Fořt, Juraj Droba a Martin Fecko nepodporili návrh nie kvôli chaosu pri hlasovaní, ale kvôli ich „odbornému presvedčeniu“.

„Sadli sme si včera (predvčerom, pozn. HN) so Stanom Fořtom k návrhu a zhodli sme sa na tom, že nie je dobrý,“ komentuje Droba. Podľa nich by výška prémie nemala závisieť každý rok od rozhodnutia vlády, ale mala by byť nadviazaná na úrokové sadzby centrálnej banky.

01 - Modified: 2004-06-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Keď sa zneužívajú politici 02 - Modified: 2004-06-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: "Zorganizovali to tak zámerne"
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 21:54