StoryEditor

Rýchlocesta pri Nitre sa oneskorí

20.09.2011, 13:30
Rýchlostná cesta R1 z Nitry do Tekovských Nemiec v dĺžke 45,9 kilometra nebude hotová načas.

Ministerstvo dopravy dnes oznámilo, že plánovaný termín 28. september sa nestihne kvôli chýbajúcim dokumentom. Tie mala podľa rezortu dodať spoločnosť, ktorá má výstavbu na starosti.

Firma Granvia dostala ešte za bývalej vlády zákazku, ktorej súčasťou je nielen výstavba, ale aj 30-ročná prevádzka, údržba a financovanie. Ide o takzvaný projekt verejnosúkromného partnerstva, za ktorý štát neplatí hneď pri výstavbe ale v postupných splátkach.

Rezort Jána Figeľa (KDH) zatiaľ nespresnil, aké dokumenty chýbajú, a kedy by sa mal tento problém vyriešiť. „Termín odovzdania cesty do užívania závisí od prístupu, ako koncesionár splní svoje záväzky,“ tvrdí rezort. Granvia v tejto chvíli pripravuje tlačovú správu, v ktorej chce informovať o ďalšom postupe.

Ešte predtým vyhlásil Figeľ pre Slovenskú televíziu, že termín dokončenia sa môže kvôli chýbajúcim dokumentom oneskoriť o niekoľko týždňov. Ide pritom už o druhý sklz pri výstavbe tejto cesty. Pôvodne mala byť hotová už na začiatku leta. To sa však nesplnilo napríklad kvôli nálezom archeologických vykopávok, či čiernych skládok.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 17:03