StoryEditor

Mercedesy zamestnajú Slovákov

Viac ako smelé plány nemeckej automobilky Mercedes dávajú dôvod na úsmev aj Slovákom. Náš závod spoločnosti Hella Slovakia Front-Ligthening pri Trenčíne plánuje prijať desiatky pracovníkov. „Plánujeme zvýšiť kapacity o 53 ľudí, najmä do oblasti výroby,“ prezradila pre HN ekonomická riaditeľka firmy Helena Králiková s tým, že ďalších 32 miest je voľných pre inžinierov a špecialistov. Dvom z troch závodov, ktoré má Hella na Slovensku, totiž narastie predaj o 20 percent. Dôvodom sú vyššie objednávky od Porsche či Volkswagenu, no podľa našich informácií najmä od Daimleru. Podeň patrí luxusná značka Mercedes, ktorá si u nás dáva vyrábať predné svetlá. Tejto nemeckej automobilke sa napriek kríze veľmi darí. Od roku 2009 predaj jej áut padol iba raz, a to v júli minulého roka. Kvôli vyšším zákazkám od Mercedesu už Hella zvyšovala stavy aj vlani.

Naberajú však aj iní strojári. Dôvodom je zlepšujúca sa situácia v Nemecku, ktoré je naším hlavným exportným partnerom. Podľa Juraja Borgulu zo strojárskeho zväzu však ide len o výnimky a situácia v odvetví zostane v tomto roku zlá.

01 - Modified: 2005-06-10 10:52:00 - Feat.: 0 - Title: Vyjadrenia A.Greenspana v Kongrese USA signalizujú rast úrokov Fedu 02 - Modified: 2005-06-10 10:59:04 - Feat.: 0 - Title: Slovenský unikát: domáca hemodialýza
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 10:12