StoryEditor

Volať z mobilu môžete lacnejšie

13.08.2012, 00:00
Zákazník si pri nových paušáloch operátorov môže vyskladať mesačný program šitý na mieru aj s telefónom.

Všetci traja mobilní operátori na Slovensku počas tohto leta prišli na trh s novou ponukou mesačných programov pre zákazníkov. V snahe vyhovieť všetkým požiadavkám zákazníkov mobilní operátori Orange, Slovak Telekom a Telefónica zahrnuli do svojej ponuky lacnejšie ceny hovorov pri mesačných programoch, ku ktorým si zákazník môže podľa svojich potrieb vyskladať aj textové či obrazové správy, internet či dotovaný telefón.

Platíte, koľko prevoláte
V prípade, že patríte ku klientom, ktorý preferujú pri mobilnom paušále najmä telefonovanie z ponuky Orangeu, by ste mali zamerať svoju pozornosť na paušál Wow. Pri tomto mesačnom programe totiž platíte za minútu hovoru tým menej peňazí, čím viac prevoláte.

Výhodou tohto paušálu je, že sa pri ňom nemusíte viazať a platíte len za to čo pretelefonujete. „Cena hovorov s programom Wow automaticky klesá s nárastom počtu prevolaných minút. Zákazník si teda nemusí vopred vyberať konkrétny počet prevolaných minút,“ vysvetľuje hovorca Orangeu Peter Tóth. Cena jednej minúty hovoru pri programe Wow tak klesá od 13 centov až na 0,055 centa v závislosti od toho, koľko prevoláte. Zároveň má zákazník, ktorý si pri programe Orange Wow zvolí dobrovoľné mesačné predplatné, v ktorom sám odhadne koľko mesačne prevolá či minie peňazí na textové a obrazové správy, nárok na dotovaný mobilný telefón.

Ak sa zákazník pri programe Wow nechce viazať, môže si vybrať jeden zo špeciálnych balíčkov mesačného predplatného. Pri mesačnom predplatnom sedem eur plus má k dispozícii predplatených sedem eur, ktoré môže využiť na volania, správy a internet v mobile ako chce a navyše získa bezplatné volania počas večerov a víkendov na jedno číslo v sieti Orange. Ak si zvolí zákazník mesačné predplatné desať eur plus, má k dispozícii desať predplatených eur na volania, správy a internet v mobile v pomere aký mu vyhovuje. Navyše získa nonstop bezplatné volania na jedno číslo v sieti Orange.

Vyskladáte si, čo potrebujete
Slovak Telekom ponúka zákazníkom s mesačným programom paušály Podľa seba Naj a Happy. Pri paušáloch Podľa seba si zákazník môže podľa svojich potrieb určiť, koľko chce telefonovať, posielať textových správ a ako chce využívať internet v mobile. Paušály Happy, s ktorých predajom začne Slovak Telekom od tejto stredy, prinášajú balíčky voľných minút do všetkých sietí, neobmedzené volania v sieti Slovak Telekomu, neobmedzené zasielanie textových správ a internet v mobile v objemoch závislých od toho aký paušál v akej cene si mesačne vyberiete. „Každý program z ponuky paušálov Happy obsahuje voľné minúty do všetkých sietí v rozmedzí 50 až 250 minút,“ poznamenáva hovorca Slovak Telekomu pre služby Michal Korec.

Lacnejšie volania s balíčkom
Ak chcete najmä telefonovať a vyberáte si z ponuky operátora Telefónica Slovakia, máte na výber medzi programom O2 Fér, ktorý môžete využívať ako paušál alebo predplatenú kartu bez dotovaného telefónu. Druhou možnosťou je pre zákazníkov O2 vybrať si z ponuky O2 Paušálov. Zatiaľ čo pri O2 Fér si môžete cenu minúty hovoru znížiť najmä kúpou balíčkov volaní do všetkých sietí, pri programoch O2 Paušál si môžete kúpiť so zľavou mobilný telefón. „Aktiváciou jedného z O2 Paušálov a kúpou mobilného telefónu zákazník získava bonus na mobilný telefón a neobmedzené SMS do všetkých sietí v SR a do všetkých sietí Poľska, Maďarska, Česka, Veľkej Británie, Írska a Rakúska,“ pripomína hovorkyňa Telefóniky Slovakia Martina Jamrichová.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 03:52