StoryEditor

Museli im pridať. Platy čašníkov rýchlo stúpli, návratu do gastra sa však boja

12.07.2021, 16:59
Hotely a pohostinstvá zháňajú najviac čašníkov či kuchárov od jari minulého roka. Tí však už pracujú inde, a tak podniky improvizujú.

Reštaurácie a hotely sa dostali do paradoxnej situácie. Počas pandémie najprv zatvárali a prepúšťali. No po opätovnom otvorení nemal zrazu kto obsluhovať hostí.

Niektorí čašníci a kuchári totiž vymenili podnosy za výrobné pásy či vysokozdvižné vozíky. A tak ich musia prevádzky lákať nazad na peniaze.

​Aj preto v máji medziročne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-07-12 11:26:05 - Feat.: 0 - Title: Pravda o platoch nie je taká ružová, ako by sa mohlo zdať
01 - Modified: 2024-03-20 13:55:00 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť na Slovensku vo februári klesla pod štyri percentá, zlepšila sa aj v najhoršom okrese 02 - Modified: 2024-02-20 15:36:49 - Feat.: - Title: Nezamestnanosť mierne vzrástla. Minister Tomáš ohlásil dva projekty 03 - Modified: 2022-04-13 06:57:52 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj je na pokraji bankrotu. Predchádzalo mu zníženie daní o polovicu 04 - Modified: 2022-04-03 16:08:17 - Feat.: - Title: Slovákov nezastavila ani koronakríza. Zdrojom zárobku už nie je len nákup nehnuteľností 05 - Modified: 2022-02-11 08:04:56 - Feat.: - Title: Výkony stavebníctva výrazne zaostávajú za číslami spred pandémie. Produkcia minulý rok opäť klesla
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 06:27