Predstavte si, že letíte dovolenkovať na grécky Rodos. Kým vy dostanete na palube bagetu, váš český známy teplý rezeň. A to aj napriek tomu, že využívate služby rovnakej spoločnosti.
Jediný rozdiel je v tom, že vy odlietate z Bratislavy a on z Prahy. Na takomto princípe fungovala spoločnosť Travel Service. Až doteraz. Aerolinky zoškrtali český catering na slovenský štandard.
„V štruktúre palubných služieb na Slovensku k žiadnym zmenám oproti predchádzajúcim rokom nedochádza. Vo väčšine letov podávame bagetu a nealko,“ uvádza hovorkyňa Travel Service Vladimíra Dufková.
Čítajte viac: Česi dostanú len bagety. Slováci ich jedia dávno
V Česku si však dovolenkári budú musieť na niektorých linkách od tejto sezóny zvykať na suchú stravu. Podľa odborníka to však nie je nič nezvyčajné. „Všetky spoločnosti znižujú náklady. Zákazníka to neodradí a aerolinky ušetria,“ hovorí analytik spoločnosti Cyrrus Tomáš Menčík.