StoryEditor

Postreh HN

22.10.2013, 23:59

Spoločnosť Nokia predviedla, že dokáže vyrobiť špičkový telefón a vynikajúci tablet. Prečo to neukázala skôr, než ju kúpil Microsoft? Fínsky výrobca totiž predstavil svoje najlepšie výrobky za posledných päť rokov. A to ho skutočne mohlo naštartovať aj v očiach zákazníkov. Či za to môže bývalý zamestnanec Microsoftu, teda súčasný výkonný riaditeľ Nokie Steve Elop, sa už nedozvieme.

A čo Nokia ukázala? Výborný smartfón, ktorý poskytne všetko, čo dnešný zákazník očakáva. Má veľký šesťpalcový Full HD displej, výborný fotoaparát, ktorý zrejme prekoná len najlepší fotomobil na trhu Lumia 1020, a výkonný procesor. Dokonca po rokoch konečne Nokia vyrobila vlajkovú loď, ktorá pozná vymeniteľné microSD karty. Také žiadané medzi zákazníkmi. Okrem toho sa Windows Phone dočká aj vďaka bývalému fínskemu gigantu nových aj aplikácií, ako Instagram či Vine.

Svoje fotomobily však posunie Nokia ďalej pred všetku konkurenciu. Snímať fotografie budú v profesionálnom formáte RAW či v špeciálnom režime, kde si sami až po odfotografovaní určíte, aký objekt chcete mať zaostrený. Nokia ukázala aj tablet s Full HD obrazovkou s výbornými vlastnosťami na priamom slnku či taktiež dobrým fotoaparátom. Dohromady boli uvedené ďalšie štyri mobilné telefóny.

V súvislosti so značkou sa taktiež vynára otázka, koľko bude trvať, kým Nokiu Microsoft úplne pohltí. Áno, značka Nokia tu zrejme nebude večne, a toto sú možno jedny posledných telefónov pod označením Nokia. Škoda, že tieto výrobky neukázala ešte za éry samostatnosti, ale až pod Microsoftom. Mohli sme avizovať aspoň znovuzrodenie značky, a nie jej „labutiu pieseň“.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 14:17