StoryEditor

RegioJet zaútočil na Freša: Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu

02.01.2015, 20:40
Autor:
hašhaš
Šéf dopravnej spoločnosti Radim Jančura spúšťa kampaň proti bratislavskému županovi. Skončiť má až jeho odchodom z funkcie.

Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu. Bilboard s týmto textom dal vyrobiť šéf RegioJetu Radim Jančura bratislavskému županovi Pavlovi Frešovi kvôli problémom s licenciou pre novú linku spoločnosti. Ľudí víta pri príchode do Bratislavy. 

Podobne zakročil RegioJet aj v Nitre. Práve tieto dva kraje sa totiž postavili proti plánom súkromného prepravcu, ktorý chcel zaviesť autobusovú linku z hlavného mesta do Banskej Bystrice. 

Jančura: Županom viem dokázať korupciu

"Župani Pavol Frešo a Milan Belica sú politikmi, ktorým viem dokázať klientelizmus," vyhlásil v rozhovore pre týždenník Život Jančura. 

"Licencia je čisto formálna záležitosť. Ak nám licenciu nedali, išlo o nezákonné rozhodnutie," vysvetlil a dodal, že má právne posudky, že išlo o "spoluprácu predsedov Nitrianskeho a Bratislavského kraja Belicu a Freša."

Jančura mal licenciu na túto linku podľa vlastných slov dostať už koncom októbra, kedy uplynula 60 dňová lehota. Vtedy tvrdil, že sa zástupcovia krajov stretli s konkurenčnými autobusovými spoločnosťami. 


RegioJet chce novú súkromnú linku. Snažia sa nám v tom zabrániť, tvrdí Jančura


Bratislavského župana sa však žalovať nechystá, pretože by musel žalovať kraj. "Spustím silnú kampaň proti týmto dvom ľuďom a bude trvať tak dlho, kým neopustia verejný priestor," popísal svoj ďalší postup šéf RegioJetu. 

Frešo vidí nátlakovú kampaň

Frešo sa bráni tým, že Bratislavký kraj musel postupovať v zmysle zákona, podľa ktorého je pre udelenie licencie potrebný súhlas všetkých dotknutých krajov. "Nitriansky kraj vydal k žiadosti o licenciu nesúhlasné stanovisko. BSK vydal rozhodnutie, ktorým neudelil licenciu v súlade so všeobecnými záväzným predpismi. Právnická osoba RegioJet podala v zákonom stanovenej lehote odvolanie proti uvedenému rozhodnutiu, ktoré je v štádiu riešenia. Preto súčasný postup Regiojetu považujeme za ďalšiu nátlakovú kampaň, ktorou nás pán Jančura núti k vedomému porušeniu zákona,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Jančura svoj biznis smeruje stále viac na Slovensko. V posledných mesiacoch predstavil vlakové spoje, ktoré majú konkurovať svojimi cenami a prémiovými službami. 


Čítajte viac: RegioJet prekvapil Slovákov. Do Košíc bude jazdiť skôr a lacnejšie



Billboard pri vstupe do Bratislavy. Zdroj: TA3


Billboard v Nitre. Zdroj: nitralive.sk

01 - Modified: 2007-02-06 20:11:56 - Feat.: 0 - Title: Teroristi nás nerozlišujú
01 - Modified: 2022-04-04 05:47:25 - Feat.: - Title: Revolúcia na železnici. Na hlavnej trati pribudnú expresy a zmení sa systém prestupov 02 - Modified: 2022-02-04 13:49:14 - Feat.: - Title: Nová diaľnica pri Bratislave vyprázdnila vlaky. Cestujúcich „kradnú“ aj autobusy 03 - Modified: 2021-04-28 16:47:33 - Feat.: - Title: Ministerstvo vyhlasuje pseudosúťaže, ktoré neprinášajú výsledky, tvrdí RegioJet 04 - Modified: 2020-12-15 12:03:51 - Feat.: - Title: Znárodnime Donovaly 05 - Modified: 2020-12-15 10:24:28 - Feat.: - Title: Meškanie vyše tisíc minút. Štát na južnej trati zlyháva
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. apríl 2024 00:34