StoryEditor

Anketa: Aké výhody poskytujete zamestnancom?

13.06.2013, 00:00

Jozef Bačé, hovorca Kia Motors Slovakia
Zamestnanci môžu získať dochádzkový, dovolenkový a vianočný príspevok. V prípade plnenia výrobného plánu sú každý štvrťrok vyplácané motivačné bonusy, pričom v tomto roku im bude prvýkrát v dvoch termínoch vyplatený aj bonus za predpokladaný úspešný výsledok vo výške 728 eur. Všetci zamestnanci na konci roka dostanú aj vianočnú poukážku v zvýšenej hodnote 50 eur. Pravidelne zabezpečujeme zamestnancom priamu autobusovú dopravu do práce v rámci celého žilinského regiónu. Medzi ďalšie zamestnanecké výhody patria napríklad zľavy na kúpu automobilov, ako aj príspevky na hypotéky pre vybraných zamestnancov.

Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB Finančnej skupiny
Zamestnanci môžu využívať rôzne druhy príspevkov, ako napríklad tzv. Cafeteriu, ale aj príspevky na životné poistenie či tretí pilier. Cenený je tiež nadštandardný zdravotný program, ale aj pracovné voľno nad rámec. Žiadané sú i produktové zvýhodnenia. Pre zamestnancov okrem toho pravidelne organizujeme aktivity ako darovanie krvi či dni zdravia, kde sa môžu dozvedieť viac o svojom zdraví. Významným prvkom motivácie zamestnancov sú aj zľavy u rôznych externých partnerov či už v oblasti regenerácie, vzdelávania alebo aktívneho oddychu.

Zuzana Hošalová, PR špecialistka ESET
Napríklad gastrolístky v hodnote päť eur bez toho, aby si na ne zamestnanci prispievali. Ďalej je to príspevok na dopravu do práce, príspevok do DDS. Účasť na rôznych športových a kultúrnych aktivitách, odborných konferenciách, jazykové kurzy. Zamestnanci majú tiež zabezpečený vstup do fitnescentier a do plavárne. Finančne podporujeme mladomanželov, ako aj čerstvých rodičov. Pridelenie firemného mobilu, laptopu alebo auta závisí od konkrétnej pracovnej pozície. Za hlavný benefit však považujeme príjemné pracovné prostredie, keďže sa tu snažíme o takú rodinnú atmosféru. Aktuálne pripravujeme našu každoročnú letnú akciu s názvom Žranica. Ide o niekoľkodňovú akciu, ktorá sa koná vždy mimo Bratislavy.

Ivana Tomaníková, HR manažérka Philip Morris Slovakia
Príspevok na DDS, životné a úrazové poistenie, cestovné poistenie, program flexibilných benefitov -- zdravie, šport, kultúra, vzdelávanie, stravné lístky hradené zamestnávateľom, flexibilný pracovný čas, možnosť práce z domu, štyri dni dovolenky navyše, štyri tzv. "sick days", odmena za zvýšené úsilie pri návrate po chorobe, dodatočné voľno pri štúdiu na vysokej škole, príspevok pri narodení dieťaťa, firemné auto, odmeny pri pracovných a životných jubileách, odstupné nad rámec zákona.

Darina Pápayová, riaditeľka divízie ľudských zdrojov I.D.C. Holding
Zo širokej ponuky môžem spomenúť aspoň niektoré benefity, napr. príspevky na zdravotnú starostlivosť, rekreácie, bezplatné poskytovanie relaxačných pobytov, zájazdy kolektívov, športové aktivity, kultúru, príspevok pri narodení dieťaťa, deň voľna pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy a tiež zabezpečenie darčeka pre dieťa, vianočné kolekcie a veľkonočné sladkosti pre všetkých zamestnancov. Samozrejme, poskytujeme príspevok na cestovné zamestnancom nad rámec zákona, príspevok darcom krvi, príspevok pri pracovnej neschopnosti viac ako šesť mesiacov, príspevok v prípade postihnutia zamestnanca nepredvídanými závažnými rodinnými udalosťami. Značná suma z finančných prostriedkov je čerpaná tiež na jubilejné odmeny pre našich zamestnancov a odmeny pri odchode do dôchodku. Osamelým zamestnancom poskytujeme deň voľna v priebehu štvrťroka, taktiež poskytujeme voľno nad rámec zákona pri úmrtí manžela, manželky, dieťaťa, taktiež v prípade svadby zamestnanca.

Anton Molnár, hovorca Slovnaft
Svojim zamestnancom poskytuje viac ako tri desiatky finančných a nefinančných benefitov od nadštandardnej starostlivosti o zdravie až po pružný pracovný čas. Sociálny program zahŕňa zamestnanecké palivové karty na nákup motorových palív formou kreditu s úhradou zo mzdy, voliteľný sociálny príspevok, DDS, pôžičky na bývanie a balíčky školských potrieb pre prvákov, škôlku pre deti zamestnancov. V oblasti zdravia sú benefitmi nadštandardná zdravotná starostlivosť, príspevok na vitamíny, program STEP, ktorý poskytuje všetkým zamestnancom široké spektrum možností na upevňovanie zdravého životného štýlu a bezplatné využívanie športového areálu Slovnaftu, v ktorom sú okrem iného plaváreň a antukové tenisové dvorce. Podpora pri výnimočných situáciách: voľno na vyšetrenie, vyrovnanie zaručenej mzdy tehotných žien, príspevok na poistenie, sociálne výpomoci pri dlhodobej práceneschopnosti, narodení dieťaťa a iných výnimočných situáciách.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 13:11