StoryEditor

Matovič ukázal obálky s dôkazmi proti Ficovi. "Budem rád, ak k nemu príde komando"

04.09.2015, 11:13
Šéf OĽaNO dnes odovzdá podklady v súvislosti s prípadom manipulácie verejného obstarávania "Belize".

Šéf OĽaNO Igor Matovič na tlačovej konferencii oznámil, že posiela štyri obálky s podkladmi, ktoré hovoria o machinácii s verejným obstarávaním v súvislosti s prípadom manipulácie verejného obstarávania "Belize".

Matovič oznámil, že podklady posiela štyrom ľudom: šéfovi polície Tiborovi Gašparovi, generálnemu prokurátorovi Jaroslavovi Čižnárovi, šéfovi SIS Jánovi Vaľkovi a šéfovi Úradu špeciálnej prokuratúry Dušanovi Kováčikovi.

Som si vedomý, že sú to všetko priatelia Roberta Fica. Ale ak chcú rozhodnúť spravodlivo, tak sa dnes stretnú a podniknú kroky proti Robertovi Ficovi. Ak nechcú rozhodnúť spravodlivo, tak sa dnes stretnú aj s Ficom a vymyslia spoločne, ako túto kauzu zamietnuť pod koberec,“ vyhlásil Matovič.

"Vyzvem Fica, aby odstúpil“

Dodal, že bude rád, ak zajtra príde do komplexu Bonaparte (bydlisko Roberta Fica) komando a zadrží dôkazy a prípad začne riadne vyšetrovať.

Šéf OĽaNO zopakoval, že podľa podkladov sú informácie na 90 percent pravdivé. „Ak bude na tom viac ako 10 percent pravdy, tak vyzvem premiéra, aby odstúpil,“ doplnil Matovič.


Prečítajte si aj: Fico dokázal, že nemá na Belize účet. Od Matoviča čaká odchod z parlamentu


Celú kauzu otvoril Matovič pred dvomi týždňami na sociálnej sieti, keď oznámil, že od anonymu má informácie o dvoch účtoch Roberta Fica a jeho manželky na Belize, na ktorých má byť 674 miliónov dolárov. 

Fico v utorok povedal, že finančná spravodajská jednotka v Belize informovala slovenské orgány, že Fico a jeho manželka „nemajú, a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty, alebo iné finančné produkty vo finančných inštitúciách na Belize, a tieto osoby nie sú signatármi na žiadnych účtoch, ktorých majiteľmi sú právnické osoby na Belize.

Predmetné osoby nemajú účasť v žiadnych spoločnostiach s registrovaným sídlom na Belize a nie sú ani majitelia, ani štatutármi v takýchto spoločnostiach“.

Matovič: Fico si môže na Belize kúpiť všetko

Matovič dnes upozornil, že anonym nehovorí o čestne založenej firme, ale o schránkovej firme. „Robert Fico si s manželkou založil schránkovú firmu na Belize. Z toho ho obviňuje anonym. Schránková znamená, že skutočný vlastník je skrytý a pozná ho len biely kôň, ktorý za firmu vystupuje. Preto mávať nejakým papierikom, že nemá firmu na Belize, je hlúpe divadielko.“ Matovič tvrdí, že Fico je dostatočne bohatý na to, že si môže na Belize nakúpiť všetko.

Líder OĽaNO zároveň pripomenul, že SR z Belize nevie dostať najhľadanejšieho Slováka Karola Mella, pretože miestne orgány nespolupracujú. „Tam spravodlivosť neexistuje, ale sa tam kupuje. Ak chcete na Belize kúpiť pas, stačí zaplatiť 1 000 dolárov. Fico je dostatočne bohatý na to, aby si dokázal kúpiť všetko. Je to najskorumpovanejšia krajina Ameriky,“ konštatoval Matovič. 

Zároveň pripomenul, že papierik Ficovi vystavila Finančná spravodajská jednotka z Belize. MZV USA o tejto organizácii podľa neho tvrdí, že nemá dostatočné vzdelanie a tréning v analýze prania špinavých peňazí. „Fico prišiel s pofidérnym papierikom a u voličov vytvára ilúziu, že je chudobný ako kostolná myš,“ dodal Matovič.

 

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 13:42