StoryEditor

Letisko Poprad chce turistov z Pobaltia. Na zimu zriadili let do Rigy

13.12.2014, 19:02
Autor:
TASRTASR

Od dnešného dňa je lyžovačka v Tatrách pre pobaltské štáty omnoho bližšie. Je to vďaka novej pravidelnej leteckej linke medzi lotyšskou Rigou a Popradom, ktorá bude prevádzkovaná jedenkrát do týždňa celú zimnú sezónu. Linku spúšťa letecká spoločnosť Air Baltic a letisko Poprad-Tatry.

"Táto klientela z pobaltských a škandinávskych krajín začína byť zaujímavá z pohľadu turistického ruchu na Slovensku, napr. v prvej polovici roku 2014 prišlo k nám zhruba o 22 % viac Lotyšov, ako v tom istom období minulého roku," uviedol pre médiá štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko. Rovnako zaznamenalo ministerstvo nárast počtu turistov aj z Litvy. Tieto krajiny podľa neho začínajú objavovať Slovensko, a práve dopravné spojenie je dobrým predpokladom, aby sa ich počet u nás ešte zvýšil.

Koncom októbra odštartovala aj nová letecká linka Londýn – Poprad, a tak turisti z Veľkej Británie a pobaltských krajín by mali vyplniť chýbajúcich návštevníkov z Ukrajiny a Ruska. "Zima sa rozbehla a verím, že čoskoro sa rozlieta aj nová linka spájajúca naše Tatry s Pobaltím. Po výpadku ukrajinskej klientely, sú pre nás aj občania Lotyšska, Litvy a Estónska veľká výzva. Linku sme spolu s partnermi podporili aj finančne, čo tiež významne pomohlo k rozhodnutiu a sprevádzkovaniu nového leteckého spojenia. Nespoliehame sa však len na linku, ale beží nám na Pobaltí už aj marketingová kampaň a veríme, že nám pomôže naplniť lietadlá a následne aj naše ubytovacie kapacity a strediská," dodala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

V porovnaní s alpskými strediskami, kam chodí za lyžovačkou solventnejšia klientela z Lotyšska a Estónska, sa Tatranci môžu podľa nej oprieť o výhodu kratšieho, len dvojhodinového letu, časovo zanedbateľného transferu z letiska priamo na svahy a zároveň aj porovnateľnú kvalitu služieb pre lyžiarov. "Je to výsledok rozsiahlych investícií, ktorými tatranské strediská prešli v ostatných rokoch. Okrem rýchlosti dopravy by mala turistov presvedčiť k návšteve Slovenska aj cena leteniek, ktorá sa pohybuje okolo 110 eur," upozornila Maťašovská.

Air Baltic je štandardná nízkonákladová letecká spoločnosť. Na leteckom nebi pôsobí od roku 1995 a posledné roky prepravila ročne viac ako tri milióny pasažierov. Z celkového počtu 26 lietadiel tvoria polovicu stroje Boeing 737 a tú druhú kanadský Bombardier. "Spočiatku bude linka prevádzkovaná v rámci zimnej letovej sezóny jedenkrát týždenne, v ďalších obdobiach uvidíme od počtu pasažierov a záujmu o túto linku, je možné, že pridáme ďalšie rotácie," doplnila riaditeľka Letiska Poprad – Tatry Ivana Herkeľová. Dodala, že aktuálne rokujú o leteckej linke z Popradu do Bratislavy.

01 - Modified: 2007-01-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: AKCIE
01 - Modified: 2024-04-17 16:57:31 - Feat.: - Title: Ryanair očakáva, že Boeing mu dodá 40 lietadiel do polovice júla 02 - Modified: 2024-04-08 13:56:56 - Feat.: - Title: Šarlatán, či génius? Vedec sa pred 100 rokmi chválil vynálezom lúča smrti 03 - Modified: 2024-04-03 10:14:22 - Feat.: - Title: Mesto Poprad požaduje dočasné vyňatie úseku D1 zo spoplatnených diaľnic 04 - Modified: 2024-03-06 08:58:14 - Feat.: - Title: Rusi sa tlačia vpred nebezpečnou taktikou. Ukrajinské línie kropia ničivé bomby, ktoré prerazia aj do bunkrov 05 - Modified: 2024-03-04 11:19:37 - Feat.: - Title: Ukrajina očakáva okrídlenú primadonu. F-16 však môže byť bez údržby prekliatím
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 08:17