StoryEditor

Skupina Kronospan na našich službách ušetrí milióny

02.10.2013, 23:57

Obria spoločnosť, ktorá podniká v drevospracujúcom priemysle, dodáva aj pre švédsky nábytkársky gigant IKEA a vo svete zamestnáva 11-tisíc ľudí. Reč je o skupine podnikov Kronospan. „Tá ročne na našich službách ušetrí až do päť miliónov eur,“ vyhlásil pre HN Oldřich Kovář, riaditeľ interného auditu v spoločnosti KronoVision. Ide o dcéru Kronospanu, ktorá mu dnes poskytuje služby školiaceho strediska, no predovšetkým mu zabezpečuje interný audit a poradenstvo v jednom.

Kronospan teda funguje na princípe vyššieho levelu interného auditu už niekoľko rokov. Ako vysvetľuje Kovář – pre obrie holdingy je to jediná cesta, ako fungovať, zvládnuť rast tržieb a expanziu na nové trhy. „Interný audit 2.0 je i o tom, že sprehľadňuje štruktúru firiem a zjednocuje postupy v celom holdingu,“ hodnotí Kovář.

EY, spoločnosť z veľkej audítorskej štvorky, spolu s firmou Plain Management odpozorovali princíp interného auditu 2.0 aj od tohto gigantu. Dnes, aj v spolupráci s KronoVision, nový interný audit 2.0 vyvíjajú. Ako dodáva Kovář, tento typ auditu je ideálny pre akcionárov firmy – keďže sleduje biznis spoločnosti a pomáha riešiť problémy. „Dnes, keď zvažujeme kúpu firmy, dokážeme urobiť všetko potrebné, pričom na to nepotrebujeme externých poradcov. Uskutočníme hĺbkovú previerku podniku, zmapujeme jej konkurenciu a povieme, či sa transakcia oplatí,“ uzatvára Kovář.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 13:41