Odvetvie dostalo s príchodom koronakrízy ťažkú ranu. Trend sa však mení a po ťažkom roku domáca produkcia zaznamenala nárast.
Zavreté školy, reštaurácie a zrušené oslavy. S príchodom pandémie prišli mnohé opatrenia, ktoré ubrali nielen na voľnosti spotrebiteľov, ale aj na objednávkach potravín. To je aj prípad Pekárne Jaroslav Božík Jacovce v okrese Topoľčany, kde im z týždňa na týždeň vypadli tradičné zákazky na chlieb a pečivo. Korona im napokon stiahla produkciu približne až o 15 percent.
„Tento fakt pripisujem tomu, že nezásobujeme obchodné reťazce a tiež tomu, že naši stáli odberatelia znížili objednávky,“ konštatuje ekonóm...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-15 15:44:19 - Feat.: - Title: Potraviny sa na Slovensku dočkali zlomu. No obľúbené pochúťky zas doplatili na útoky v Červenom mori
02 - Modified: 2024-03-13 13:46:12 - Feat.: - Title: Prídu tvrdé regulácie? Europoslanci chcú prísnejšie pravidlá na zníženie odpadu z textilu a potravín v Únii
03 - Modified: 2024-03-13 10:16:33 - Feat.: - Title: Regeneračné nápoje a potraviny
04 - Modified: 2024-03-12 15:15:30 - Feat.: - Title: Nielen mrazená pizza, rizikom sú aj vegánske náhrady. Štúdia odmietla vysoko spracované potraviny
05 - Modified: 2024-03-17 09:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sú zelenina a ovocie v supermarketoch hneď pri vchode? Odborník prezradil dobre premyslený dôvod