StoryEditor

Po druhej vlne nám začalo chutiť. Domáce potraviny sa rýchlo zotavili

26.07.2021, 18:08
Odvetvie dostalo s príchodom koronakrízy ťažkú ranu. Trend sa však mení a po ťažkom roku domáca produkcia zaznamenala nárast.

Zavreté školy, reštaurácie a zrušené oslavy. S príchodom pandémie prišli mnohé opatrenia, ktoré ubrali nielen na voľnosti spotrebiteľov, ale aj na objednávkach potravín. To je aj prípad Pekárne Jaroslav Božík Jacovce v okrese Topoľčany, kde im z týždňa na týždeň vypadli tradičné zákazky na chlieb a pečivo. Korona im napokon stiahla produkciu približne až o 15 percent.

„Tento fakt pripisujem tomu, že nezásobujeme obchodné reťazce a tiež tomu, že naši stáli odberatelia znížili objednávky,“ konštatuje ekonóm...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby 02 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 05 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:54