Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook

Zavreté školy, reštaurácie a zrušené oslavy. S príchodom pandémie prišli mnohé opatrenia, ktoré ubrali nielen na voľnosti spotrebiteľov, ale aj na objednávkach potravín. To je aj prípad Pekárne Jaroslav Božík Jacovce v okrese Topoľčany, kde im z týždňa na týždeň vypadli tradičné zákazky na chlieb a pečivo. Korona im napokon stiahla produkciu približne až o 15 percent.

„Tento fakt pripisujem tomu, že nezásobujeme obchodné reťazce a tiež tomu, že naši stáli odberatelia znížili objednávky,“ konštatuje ekonómka pekárne Zuzana Zigová. Firme tak vypadli školské a firemné jedálne a rovnako aj množstvo prevádzok, ktoré boli nútené z dôvodu pandémie zatvoriť.

S uvoľnením opatrení a najmä s príchodom letnej sezóny sa nakoniec mierne zmenilo aj správanie zákazníkov. Pekáreň je v blízkosti rekreačných stredísk, čo pre nich v posledných mesiacoch znamená zvýšenie zákazok približne o päť až osem percent.

Efekt uvoľnených nediel

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 72% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.