Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook

Zemiaky sú historicky považované za „slovenský chlieb“. Kým v minulom roku zemiakari nevedeli, čo s úrodou, teraz sa obávajú nedostatku.

Prebytok hnijúcich plodín v skladoch nakoniec skončil v bioplynových staniciach ako výrobca energie. Teraz síce už majú jedálne a reštaurácie svoje brány otvorené, nová úroda však viacerých prekvapila. Nepríjemne.

Riešiť otázku, čo so zemiakmi, museli počas uplynulej sezóny aj na Liptove, a to v Poľnohospodárskom družstve so sídlom v Smrečanoch.

Čo čert nechcel, tohtoročná studená jar zmarila všetky nádeje na novú sezónu a výrazne sťažila sadenie.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 86% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.