StoryEditor

Zvolíme si kráľovnú nášho biznisu

23.05.2016, 00:00
Slovensko sa už po piaty raz dozvie viac o úspešných ženách – manažérkach. Vďaka projektu, ktorý vyhlasujú HN a PwC.

Petra Berecová, Senior Vice President Executive Management, Deutsche Telekom AG
Dotazník:


Váš vzor v biznise?
Keď hovoríme o ženách v biznise, tak by som spomenula Ursulu Burns, CEO firmy Xeros, ktorá je od roku 2009 prvou Afroameričankou na čele veľkej globálnej korporácie.


Váš postoj k prípadnému zavedeniu kvót na zastúpenie žien v dozorných radách firiem?
Kvóty v dozorných radách problém neriešia, ak nie je dostatočné zastúpenie žien na vyšších pozíciách v biznise, odkiaľ by tieto zástupkyne mali pochádzať, alebo nie sú na to systematicky pripravované, aby podľa môjho názoru mohli relevantne funkciu vykonávať.


Profil
Petra Berecová od marca 2016 pôsobí v centrále spoločnosti Deutsche Telekom na pozícii Senior Vice President Group Executive Management. Jej úlohou je vybudovať celoskupinový, globálny tím HR executive manažérov, zladiť procesy a produkty a ako HR poradca sprevádzať niekoľko tisícčlenný tím vyšších manažérov skupiny počas ich celého zamestnaneckého cyklu. Hovorí plynulo po nemecky, anglicky a japonsky. Vychováva jedno dieťa.

Jana Briffa, riaditeľka European Service Center, Danfoss Power Solutions
Dotazník:


Váš vzor v biznise?
Nemám. Žila som v rôznych krajinách a s rôznymi kultúrami, no snažila som sa byť sama sebou a nájsť si vlastný štýl. Pozorovala som ľudí okolo seba a verila som vo svoju schopnosť prevziať od nich to, v čom boli výnimoční a osobnostne veľkí.


Váš postoj k prípadnému zavedeniu kvót na zastúpenie žien v dozorných radách firiem?
Príležitosť sedieť v rade by mal dostať každý, kto o ňu zabojuje a je na ňu spôsobilý vedomostne, fyzicky aj psychicky, bez ohľadu na pohlavie.


Profil
Pred desiatimi rokmi sme sa s rodinou rozhodli využiť príležitosť, ktorú ponúkala rýchlo sa rozvíjajúca ekonomika Slovenska. Nastúpila som do centra zdieľaných služieb v Bratislave a o rok neskôr som prijala ponuku v Považskej Bystrici, vtedajšom Sauer-Danfoss, ktorý v roku 2007 zakladal centrum finančných služieb a mne zveril jeho vedenie.

Ana Campón Alonso, konateľka a finančná riaditeľka, Siemens
Dotazník:


Aký je váš vzor v biznise?
Dobrý manažér v sebe kombinuje profesiona...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-22 09:00:00 - Feat.: - Title: MrBeast spája sily s Amazonom a ohlasuje najväčšiu hernú šou v histórii. Tisícka súťažiacich bude bojovať o päť miliónov 02 - Modified: 2024-02-27 11:18:33 - Feat.: - Title: Exkluzívny ROZHOVOR so ženíchom Radkom: Z tohto budú súťažiace veľmi sklamané! 03 - Modified: 2024-02-22 10:09:10 - Feat.: - Title: Marek Fašiang priznal čo ho v súkromí dokáže riadne potrápiť. V obchodoch to má ťažké! 04 - Modified: 2024-02-21 14:09:28 - Feat.: - Title: FOTO Pozri si najkrajšie fotografie roka nasnímané pod vodou. Víťaz pre prvenstvo plával až na dno Atlantiku 05 - Modified: 2024-02-15 23:33:46 - Feat.: - Title: Milión v lotérii alebo smartfón za pár stoviek. Možno vás prekvapí, kedy musíte výhru priznať pri platení daní
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 15:33