StoryEditor

Vytrvalci môžu dostať viac

19.10.2004, 00:00
"Verím, že všetko bolo v súlade so zákonom. Ak stavebný úrad poruší predpis, dostane pokutu, pokarhanie, či iný trest alebo príjme opatrenie na nápravu, ministerstvo to nebude komentovať," povedal včera minister hospodárstva Pavol Rusko na margo spustenia výstavby automobilky Kia pri Žiline.

"Verím, že všetko bolo v súlade so zákonom. Ak stavebný úrad poruší predpis, dostane pokutu, pokarhanie, či iný trest alebo prijme opatrenie na nápravu, ministerstvo to nebude komentovať," povedal včera minister hospodárstva Pavol Rusko na margo spustenia výstavby automobilky Kia pri Žiline.
Podľa Ruska sa darí ďalej vykupovať pozemky od vlastníkov, ktorí akceptujú úradnú cenu s tým, že v prípade, ak súd určí vyššiu, štát im ju doplatí. Aktivity údajnej českej firmy, ktorá je ochotná od všetkých vlastníkov vykúpiť pozemky po 350 korún, len aby odradil tých, čo sú ochotní pristúpiť na úradnú cenu, označil za výmysel. Vyhlásil však, že za deň je schopný nájsť skupinu podnikateľov, ktorí dajú dokopy vlastné peniaze na výkup jednej-dvoch parciel, aby sa nebrzdil postup významnej investície. "Určite sa nájde niekto, kto majiteľovi parcely niekde v strede pozemkov nakoniec povie, aby dal pokoj a vyplatí ho," tvrdí Rusko a odvolal sa na skúsenosť z uplynulých dní, keď niekto zaplatil 80-tisíc korún majiteľovi jedného pásika poľa, len aby sa mohlo vydať stavebné povolenie na ucelený pozemok. Meno dobrodinca štátu však odmietol zverejniť, vraj ho nezaujíma.
Rusko stále nevidí žiadny priestor na dohodu o vyšších cenách pre majiteľov pozemkov, ktorí stále nie sú spokojní.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 13:57