StoryEditor

Potravinári žiadajú analýzu

05.05.2003, 00:00
Autor:
TASRTASR

Potravinárska komora Slovenska (PKS) v otvorenom liste požiadala ministra financií SR Ivana Mikloša o dopracovanie návrhu daňovej reformy a jeho doplnenie o hĺbkovú analýzu ekonomických dosahov na občana a na spotrebu potravín na Slovensku. Podľa PKS, ktorá je súčasťou Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, navrhovaná alternatíva daňovej reformy môže spôsobiť závažný pokles spotreby viacerých druhov potravín. Napríklad v oblasti spotreby piva a vína komora očakáva pokles predaja až o 20 percent.
"Kúpyschopnosť nášho obyvateľstva je citlivá záležitosť a rovnako citlivo by mali byť zvažované kroky, ktorými ju štát môže ovplyvniť," uvádza sa v otvorenom liste. PKS preto žiada ministra financií, aby bol legislatívny návrh daňovej reformy dôkladne zanalyzovaný, a to tak z hľadiska ekonomických dopadov na občana, ako aj z pohľadov ekonomických efektov na podnikateľský sektor na Slovensku.
PKS vznikla ako samostatná stavovská organizácia v rámci SPPK v októbri 2002. V súčasnosti zastupuje komora 36 potravinárskych firiem Slovenska.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 05:22