Autobusy RegioJetuTASR/Š. Puškáš
StoryEditor

RegioJet spúšťa novinku. Slováci ušetria na trase z Bratislavy do Viedne

28.07.2016, 12:32
Autor:
redred

Český súkromný dopravca RegioJet spustil novinku na autobusovej linke Bratislava – Viedeň. Do predaja uviedol nový typ týždenného cestovného lístka, vďaka ktorému ušetria pravidelní cestujúci do Viedne až tretinu nákladov.

Lístok za 38 eur

Spoločnosť podnikateľa Radima Jančuru ho predáva za 38 eur a môžete ho využiť  na neobmedzený počet jázd. „Ide o našu prvú linku, kde podobný systém zavádzame. Chceme si otestovať jeho praktickosť a záujem pravidelných cestujúcich. V prípade úspechu nevylučujeme zavedenie „električeniek“ aj na ostatné autobusové linky RegioJet,“ povedala riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet Ivana Kašická.

RegioJet vysvetlil dôvod, prečo sa rozhodol k takému kroku. „Takýto systém bude pohodlnejší cestujúcim, ktorí cestujú denne za prácou do Rakúska alebo opačným smerom a nechce sa im pred každou cestou zdržiavať nákupom cestovných lístkov, alebo sa viazať na konkrétny spoj. Ak by ho totiž nestihli, vďaka týždennému lístku môžu využiť ktorýkoľvek nasledujúci spoj, v ktorom je voľné miesto,“ dodáva Kašická.

Týždenný cestovný lístok si môžu cestujúci zakúpiť priamo u šoféra autobusu. Vydáva sa na meno a je neprenosný. Platí na neobmedzený počet jázd počas týždňa a využiť sa dá v každom autobuse RegioJet na trase Bratislava – Viedeň a späť, v ktorom je voľné miesto na sedenie.

Žlté autobusy prepravili do Viedne viac ako 200-tisíc cestujúcich

Počas deviatich mesiacov od spustenia tejto linky prepravil dopravca autobusmi do Rakúska už viac ako 200-tisíc cestujúcich. Autobusy RegioJet premávajú z Bratislavy do Viedne každú hodinu. Cestujúci do nich môžu nastúpiť na autobusovej stanici na Mlynských nivách, pod Mostom SNP, alebo na Einsteinovej ulici pred výstaviskom Incheba.

RegioJet obsluhuje aj letisko vo Schwechate. Ceny jednorázových cestovných lístkov sú pritom iba € 4,-, RegioJet predáva obmedzený počet lístkov cez internet aj za cenu 1 euro.

Pozrite si rozhovor so šéfom RegioJetu Radimom Jančurom:

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 18:27