StoryEditor

Namiešal som svojim ministrom smrteľný koktail, vyhlásil Fico

16.08.2016, 11:00
Autor:
hašhaš

Rast minimálnej mzdy či podpora najmenej rozvinutých okresov. Dobré čísla ekonomiky chce vláda premietnuť do viacerých opatrení. Na tlačovej konferencii to dnes povedal premiér Robert Fico. 

"Slovensku sa ekonomicky veľmi darí," povedal premiér. Tvrdí, že za týmto vyjadrením si stojí aj napriek tomu, že podľa jeho slov bude spochybňované.

Ľudia môžu viac míňať
Podľa Fica sú dobré hospodárske výsledky dôsledkom rovnovážnej politiky založenej na dvoch veciach. "Na jednej strane je založená na konsolidácii verejných financií a na druhej strane na podpore hospodárskeho rastu," popísal Fico. 

Rozhodujúcim faktorom je, že hospodársky rast ťahá domáca spotreba. "Čiže ľudia si môžu dovoliť viac míňať. Je to aj preto, že pokiaľ ide o infláciu, môžeme skôr hovoriť o deflácii. Sme svedkami reálneho nárastu miezd," povedal premiér. 

Fico potvrdil, že vláda bude chcieť, aby minimálna mzda ku koncu volebného obdobia bolo okolo 500 eur. To bude znamenať aj razantný posun po nadchádzajúcich rokovaniach vlády. 

Smrteľný koktail
"Ja som tentoraz namiešal svojim ministrom smrteľný koktail, pokiaľ ide o rokovania vlády v najbližších dňoch a týždňoch," povedal Fico. Vláda má totiž zo zákona čas do 15. septembra, aby schválila akčné plány v zvyšných deviatich z najmenej rozvinutých okresov. 

Nasledovať teda budú ďalšie výjazdové rokovania vlády. Prvé by malo byť v pondelok v Sabinove a potom ďalšie okresy. 

Okrem výjazdových rokovaní premiér spomenul aj summit premiérov, ktorý sa bude konať v Bratislave. "Čaká nás veľmi náročná jeseň," zdôraznil s tým, že prichádza veľké množstvo projektov, ktoré môžu pomôcť Slovensku. 

"Nikdy som netvrdil, že sme dokonalí a že nerobíme chyby. O jednej veci som presvedčený. Pokiaľ ide o ekonomické a sociálne procesy, táto krajina je spravovaná profesionálne. A nevidíme alternatívu k tomuto spôsobu spravovania tohto štátu."

01 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 02 - Modified: 2024-04-12 14:19:49 - Feat.: - Title: Nemci prišli za lacnou silou a obsadili slovenskú ikonu socializmu. Teraz sa sami posielajú do konkurzu 03 - Modified: 2024-04-08 22:09:49 - Feat.: - Title: Štátna akciovka mala rekordný rok, prekonala poštu aj diaľničiarov. Saková je s vedením aj tak nespokojná 04 - Modified: 2024-03-15 13:34:48 - Feat.: - Title: Najlepší rok v histórii tatranského kolosu. Zvládli nástrahy počasia, karty ešte zamiešajú vodné svety 05 - Modified: 2024-02-08 17:18:35 - Feat.: - Title: Miliardové straty a špekulácie o predaji sú minulosť. Britská legenda láme vďaka Nitre dlhoročné rekordy
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. apríl 2024 23:09