CarrefourReuters
StoryEditor

Carrefour sa zachránil pred konkurzom. Rozhodlo tesné hlasovanie

19.08.2016, 14:07
Autor:
kekkek

Tri ku dvom. Tak skončilo hlasovanie o osude Carrefouru, ktorý svojim dodávateľom dlhuje približne 17,5 milióna eur. Jeho nový investor Jozef Špirko sa pokúša o reštart obchodnej siete. Vrátiť chýbajúce peniaze však nedokáže, preto navrhol vyplatiť z dlhu tri percentá.

Proti tomuto návrhu sa dnes postavili právni zástupcovia Topvaru a Unilever. Ostatní členovia veriteľského výboru však reštrukturalizačný plán prijali. „Tri percentá považujeme za nízku sumu, no stále lepšie, ako keby spoločnosť skončila v konkurze. Stratili by sme tak odbytový kanál,“ argumentuje právny zástupca spoločnosti Kofola Martin Manina z Advokátskej kancelárie JUDr. Michal Krnáč.

Jozef Špirko navyše prisľúbil veriteľom finančnú pomoc na súdne procesy, ktoré by sa mohli viesť proti bývalému manažmentu obchodného reťazca. „Bývalý vlastník a štatutár Stephane Sellier si z môjho pohľadu vyplácal na stav hospodárenia spoločnosti neúmerne veľké odmeny,“ uviedol Jozef Špirko. Carrefour sa teraz opäť pokúša získať dôveru dodávateľov i zákazníkov. Reštrukturalizačný plán ešte musí odobriť veriteľská schôdza a súd. 

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 00:05