Daniel ČechTASR/M. Svítok
StoryEditor

Veľká zmena na Finančnej správe. Končí muž, ktorý mal podľa opozície stopnúť preverovanie Bašternáka

25.08.2016, 09:19
Autor:
lmlmTASRTASR
Na Finančnej správe končí na vlastnú žiadosť šéf daňovej a colnej sekcie Daniel Čech.

Na Finančnej správe (FS) dochádza k veľkej zmene. Ide o odchod jedného z kľúčových mužov, šéfa daňovej a colnej sekcie Daniela Čecha. Túto informáciu priniesol portál aktuality.sk.

Môžeme potvrdiť, že pán Daniel Čech z Finančnej správy odchádza. Deje sa tak na jeho vlastnú žiadosť a ďalšie pôsobenie je jeho súkromná záležitosť,“ potvrdila pre portál hovorkyňa Finančného riaditeľstva Patrícia Macíková.

Čech podľa opozície stopol preverovanie Bašternáka

Okrem neho takisto na vlastnú žiadosť odchádza aj šéf sekcie ekonomiky Martin Fleischer.

Daniel Čech mal byť podľa opozičneho poslanca Daniela Lipšica a šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča spolu s Františkom Imreczem tým, ktorý sa mal podieľať na stopnutí preverovania údajne neoprávnene vyplatenej vratky DPH podnikateľovi Ladislavovi Bašternákovi.

Čech bol dôležitým mužom daňovej kobry, ktorá spája daňovákov a policajtov. Aktuality.sk pripomínajú, že za jeho šéfovania sa zaviedol kontrolný výkaz DPH. Bol aj jedným z tých, ktorý sedel vo výbore pre žrebovanie bločkovej lotérie. 

List exzamestnankyne

Vysvetlenie stopnutí preverovania Bašternáka sa podľa Matoviča nachádza v liste exzamestnankyne FS, podľa ktorého zamestnanci FS  navrhovali sťažnosť podať, vedenie inštitúcie na čele s Františkom Imreczem a práve Danielom Čechom to však stoplo tak, aby následne vec nebola ďalej vyšetrovaná.

"V liste sa hovorí aj o dvoch zamestnankyniach, na ktoré bol vyvíjaný nátlak zo strany vedenia FS a keď kauzu zamietli pod koberec, boli odmenené vo forme vyššej funkcie. Tieto skutočnosti ešte viac potvrdzujú podozrenie, že celá kauza daňového podvodu je sústavne zametaná pod koberec a je to zastrešované FS, vedením NAKA, ale aj Úradom špeciálnej prokuratúry," tvrdí opozičný poslanec.

Šéf FS František Imrecze tieto obvinenia poprel. „Odmietam obvinenia, že Finančná správa kryje podvodníkov. Vnímam to ako snahu diskreditáciu Finančnej správy. Je to účelová kampaň a podvodníkom s DPH nevyhovujú našed tvrdé kontroly, ktoré sme zaviedli," vyhlásil Imrecze.

01 - Modified: 2024-04-19 13:00:51 - Feat.: - Title: Batohy, súpravy, detektory. Finančná správa získala od USA techniku na odhaľovanie rádioaktívnych materiálov 02 - Modified: 2024-04-18 17:35:42 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády si posvietil na odberové miesta. Finančná správa preverí ako zárabali počas pandémie 03 - Modified: 2024-03-22 14:00:24 - Feat.: - Title: Finančná správa predĺži úradné hodiny call centra pre podávanie daňových priznaní 04 - Modified: 2024-03-19 16:45:00 - Feat.: - Title: Za nesplnené daňové úlohy hrozia úrady sankciami. Odložením týchto povinností však môžete ušetriť stovky eur 05 - Modified: 2024-03-17 13:45:15 - Feat.: - Title: Najväčšími dlžníkmi štátu sú spoločnosti s bielymi koňmi zo zahraničia, ukázala analýza
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 03:50