Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
29.09.2016, 00:00

Stravovanie potrebuje voľnosť

Budúcnosť stravných lístkov je aj v ich elektronizácii a pridaných benefitoch.

Stravovanie potrebuje voľnosť
Zdroj: Pavol Funtál

Zachovať stravné lístky, zmeniť ich do elektronickej podoby alebo úplne zrušiť? O tejto téme čoraz intenzívnejšie debatujú nielen analytici, emitenti či reštaurácie, ale aj bežní stravníci. Prežitie gastrolístkov na trhu sa totiž dotýka aj tri štvrte milióna zamestnancov na Slovensku.

O tom, či má táto forma štátnej podpory zamestnaneckého stravovania svoje miesto na trhu, či je systém nastavený správne a aké sú alternatívy k papierovým stravenkám, sa tento týždeň diskutovalo na podujatí HNforum Gastrolístky – keď sa z jedla stáva biznis, ktorú organizovali Hospodárske noviny v spolupráci s MasterCard.

Výhrady proti gastrolístkom
Gastrolístky majú svojich tvrdých oponentov najmä vo sfére reštauračného a obchodného biznisu. Jeho zástupcovia tvrdia, že súčasný systém je nastavený len v prospech emitentov straveniek, ktorí majú vysoké provízie najmä na výstupe z lístkového obehu, teda pri výkupe straveniek od majiteľov reštaurácií či bistier. Provízia vydávateľov gastrolístkov je totiž zákonom limitova

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.