Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyRobíme pivo klasickým spôsobom, bez akýchkoľvek urýchľovačov, bez stabilizátorov, jednoducho naše pivo je čisto prírodný produkt, hovorí Cvik.
Posledné mesiace sa o pive hovorí najmä v súvislosti so spojením jednotky a dvojky na trhu s pivom: SABMilleru a AB InBev. Pocítite vznik „megaspoločnosti“?
V tejto chvíli ešte len prebieha zlučovanie, preto sme zatiaľ zmenu nepocítili. Môžem povedať len môj osobný postoj. Vnímam to tak, že v budúcnosti môže prísť k ochudobneniu a k úbytku niektorých značiek, ktoré budú kanibalizovať v rámci štruktúry týchto dvoch spoločností. Keď svetová jednotka kúpi svetovú dvojku, tak to z hľadiska konkurencie nikto nemôže vnímať pozitívne.
Bohužiaľ, toto zlučovanie bude mať vplyv aj na konzumentov. Aj Európska komisia mi dáva za pravdu, keďže podmienila súhlas s celou transakciou predajom značiek s významným podielom na trhu a AB InBev obetoval práve stredoeurópsku skupinu, do ktorej patria pivovary Topvar so svojimi značkami ako Šariš, Topvar i Plzeňský Prazdroj. Ak by tieto pivovary nepredali, Európska únia by so zlúčením nesúhlasila.
Nemyslíte si, že centralizácia pivovarov a ich sťahovanie do iných regiónov značky ničí a ochudobňuje?
Konzument aj nezávislý pozorovateľ si musia urobiť obraz sami. Tvrdím, že charakteristické vlastnosti piva sa pri presune výroby do inej lok
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.
Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Denný prehľad správ emailom
Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.
Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.