StoryEditor

Jančura zverejnil číslo na Andreja Danka. V parlamente bude mať dosť času na odpovede pre vás, odkázal cestujúcim

20.01.2017, 12:25
Autor:
lmlm
Šéf Regiojetu opäť pripomenul, že príčina ich odchodu začala po tom, ako dal premiér Robert Fico vlaky zadarmo študentom a dôchodcom.

Šéf RegioJetu Radim Jančura sa v rozlúčkovom newslettri poďakoval cestujúcim a opätovne vysvetlil dôvody, prečo prepavca odchádza k 1. februáru z kľúčovej trate Bratislava - Košice.

Pána Danka si platíte zo svojich daní

Jančura zverejnil aj svoje mobilné číslo, kde odkázal ľuďom, že sa môžu na neho obrátiť s otázkami a dokonca zverejnil aj číslo na šéfa SNS Andreja Danka, s ktorým sa dostal do sporu kvôli "žltými vlakmi."

Ak sa vám nepáči predvolebná veta Andreja Danka: „Žlté vlaky a autobusy musia preč“, neváhajte, napíšte mu tiež, čo si o tom myslíte. Pána Danka si platíte zo svojich daní, je to de facto váš zamestnanec, je morálnou povinnosťou vami plateného politika na vašu slušnú SMS odpovedať. Jeho mobilný telefón je ....... (číslo sme nezverejnili kvôli ochrane súkromia predsedu parlamentu, pozn. red.). V parlamente má na odpovede času dosť," napísal Jančura.

Šéf Regiojetu opäť pripomenul, že príčina ich odchodu začala po tom, ako dal premiér Robert Fico vlaky zadarmo študentom a dôchodcom.

Základná úloha štátu je zaistiť spravodlivé podmienky nielen pre podnikateľov, ale aj pre svojich občanov. A to je dôvod, prečo sme sa rozhodli odísť z tejto trate. Nie je možné ekonomicky dlhodobo koexistovať pri štátnom dopravcovi, ktorý má politickú úlohu prevádzkovať niečo, čo bude navždy stratové. Vlaky IC ZSSK boli v strate 22 rokov, a to aj v čase, keď neexistoval ani RegioJet, ani „Ficove“ zľavy," píše Jančura.

"Štátu sme zaplatili sedem miliónov"

Jančura tvrdí, že od štátu nedostal RegioJet ani jediné euro a do štátnej pokladnice odviedli podľa jeho slov 7 miliónov eur na daniach a poplatkoch. „Zamestnávame stovky Slovákov a v roku 2016 s nami na Slovensku cestovalo viac ako štyri milióny cestujúcich. Boli sme pre Slovensko prínosom. Neboli sme vždy ideálnym dopravcom, ale verím, že naše služby boli lepšie, a že vám čas na našej palube utekal rýchlejšie a príjemnejšie."

O spore medzi RegioJetom a štátom hovoril v HNtelevízii riaditeľ Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Ondrej Matej:

01 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 02 - Modified: 2024-02-02 11:34:08 - Feat.: - Title: Danko vyjadril plnú podporu Šimkovičovej. Som rád, že peniaze nedáva na dúhové pochody, povedal 03 - Modified: 2024-01-15 16:36:51 - Feat.: - Title: Polícia kryje Danka, každý iný vodič by fúkal hneď po nehode, znie z SaS 04 - Modified: 2024-01-14 14:35:42 - Feat.: - Title: KDH chce dôkaz. Vyzýva rezort vnútra, aby zverejnil, či sa Danko podrobil skúške na alkohol 05 - Modified: 2024-01-14 11:55:50 - Feat.: - Title: O 5 minút 12
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 10:23