InfografikaHN
StoryEditor

Eset expanduje. V Žiline sa bude starať o bezpečnosť firiem

04.02.2017, 23:00
Jedna z najznámejších slovenských firiem pokračuje v expanzii. Cieľom sú univerzitné mestá s IT študentmi.

Po nedávnej expanzii do kanadského Montrealu a rumunského mesta Jasy pribudnú na mape technologických centier Esetu ďalšie miesta. IT gigant najnovšie mieri do Žiliny a Brna. Na severe Slovenska chce firma vyvíjať bezpečnostné produkty pre firmy.

Výskumno-vývojové centrum v Brne sa bude okrem vývoja venovať aj pátraniu po kybernetických hrozbách. „Ide o strategické rozhodnutie v súlade s požiadavkami na technologický vývoj a výskum. Keďže spoločnosť Eset rastie, aj výzvy nášho odvetvia sa vyvíjajú. Takáto expanzia je teda prirodzenou odpoveďou,“ komentuje pre HN PR manažér Esetu Branislav Ondrášik.

Žilinské a brnianske centrum by sa podľa jeho slov malo otvoriť už v priebehu tohto mesiaca.

Spoločný znak: univerzita s IT odbormi
Výber Žiliny, Brna, rumunskej Jasy i ďalších miest nie je dielom náhody. Vo všetkých týchto mestách sa nachádzajú univerzity s IT odbormi.

„Veríme, že tu dokážeme nájsť IT talent,“ hovorí Ondrášik. O investícii do talentovaných ľudí hovorili predstavitelia Esetu už niekoľkokrát. Vstup do takýchto miest je teda logickým krokom. „Na Slovensku bojujeme s nedostatkom IT odborníkov. Nie je teda prekvapením, kam sa tie firmy sťahujú,“ vysvetľuje tajomník IT Asociácie Slovenska Gustav Budinský.


V Brne chce Eset zamestnať okolo 25 „ítečkárov“. V Žiline sa už začal nábor prvých desiatich členov tímu, no ako Ondrášik dodáva, postupne sa ich počet bude určite zvyšovať. Podľa odborníkov by bezpečnostný líder zo Slovenska nemal pocítiť pri nábore ľudí vážne problémy.

Okrem výberu univerzitných miest firme výrazne pomôže aj jej prestíž celosvetového rozmeru. „V komunite programátorov a špecialistov majú vybudované veľmi dobré meno, ktoré môžu pri náboroch využiť. Eset je v rebríčku najžiadanejších zamestnávateľov z pohľadu študentov IT tradične na prvom mieste,“ hovorí personálny riaditeľ skupiny Wincott People Adrian Suchánek.

San Diego, Toronto, Mníchov i Košice
IT gigant zo Slovenska zamestnáva aktuálne vyše 1 300 ľudí, približne 700 u nás, zvyšok v zahraničí. Svoje regionálne pobočky má napríklad v San Diegu – tu i s výskumno-vývojovým centrom, v Toronte, Buenos Aires, Mníchove či Prahe. Na Slovensku má okrem domovskej Bratislavy technologické centrum aj na východe republiky – v Košiciach, kde sa firma zaoberá antispamovými technológiami.

Koľko tohtoročná nová expanzia stála, vedenie spoločnosti odmieta prezradiť. Nechce sa bližšie vyjadriť ani k prípadnej ďalšej expanzii. „Nemôžem to v tejto chvíli ani potvrdiť, ani vyvrátiť,“ uvádza Ondrášik. Niektorí predstavitelia Esetu však už začiatkom roka avizovali, že rok 2017 bude rokom posilnenia vývoja a výskumu.

Infografika Infografika HN

01 - Modified: 2024-04-19 09:13:32 - Feat.: - Title: Top farmár pre HN: Sektor je paralyzovaný. Jediná cesta je prenášať problémy na dodávateľov alebo na banky 02 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 03 - Modified: 2024-04-16 12:36:26 - Feat.: - Title: STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku 04 - Modified: 2024-04-15 18:12:06 - Feat.: - Title: Hľadá sa záujemca o 600 miliónov eur. V hre nie je dôležité kto ich chce, ale kto ich stihne minúť 05 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:20