Poslanec SaS Jozef RajtárTASR/A. Galica
StoryEditor

Polícia rieši Rajtárovo trestné oznámenie. Vyšetruje podozrivé prevody bytov v Bratislave

20.02.2017, 11:57
Autor:
TASRTASR

Polícia stále vyšetruje prevody bytov v dome na ulici Na zlatej nohe v Bratislave. Ide o prípad, kde trestné oznámenie podal poslanec NR SR Jozef Rajtár (SaS).

Podľa medializovaných informácií mal v bytovke bývať aj prokurátor, ktorý dozoroval prípad Rajtárovho asistenta Filipa Rybaniča, ktorý sa mal pozrieť na bankové účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a exministra za Smer-SD Jána Počiatka. 

"Polícia naďalej koná"

O vyšetrovaní prípadu TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. „Vo veci uvedeného trestného oznámenia polícia naďalej koná,“ uviedla Kurucová.

Bližšie informácie o vyšetrovaní v prípade poslanec Rajtár nemá. „Prípadné uznesenie o začatí trestného stíhania vo veci mi doručené nebolo, v tejto fáze to nie je. Ak mi polícia niečo doručí, samozrejme, že to zverejním,“ uviedol pre TASR.

Rajtár podal v júli 2016 trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre (GP) SR v súvislosti s prevodmi bytov v dome na ulici na Zlatej nohe v Bratislave.

V októbri minulého roka vyšetrovateľ Policajného zboru trestné oznámenie odmietol, nakoľko podľa neho okrem iného nebol dôvod na začatie trestného stíhania vo veci. Splnomocnenec Rajtára však podal voči uzneseniu vyšetrovateľa sťažnosť a prokurátor jej vyhovel. Polícia sa tak musí prípadom opäť zaoberať.

Poslanec zverejnil rozhodnutie prokurátora

Rozhodnutie prokurátora Rajtár zverejnil.

V danom konkrétnom prípade však nemožno prehliadnuť početnosť prevodov vlastníckeho práva k bytu číslo 44 nachádzajúcom sa v bytovom dome na ulici Na zlatej nohe 4/A v Bratislave, ktoré mali byť realizované v období od polovice roka 2008 do februára 2011. Za neštandardné možno považovať aj to, že niektoré osoby pôsobiace v dotknutých spoločnostiach vystupujú v pozícii predávajúceho a následne pri ďalších prevodoch aj v pozícii kupujúceho,“ uviedol okrem iného prokurátor v odôvodnení svojho rozhodnutia.

Prokurátor ďalej poukázal na skutočnosť, že sporné byty mali byť vo väčšine prípadov prevádzané spoločne, čo iba umocňuje podozrenie z protiprávneho konania.

01 - Modified: 2022-04-23 15:08:29 - Feat.: - Title: Exminister Kaliňák ide do väzby 02 - Modified: 2020-03-10 13:23:39 - Feat.: - Title: Kandidátom Smeru na podpredsedu parlamentu je Pellegrini, vyhlásil Fico 03 - Modified: 2020-01-21 10:57:26 - Feat.: - Title: Rozhodnutie o odsúdení Rybaniča zrušili. Prípad sa vracia na krajský súd 04 - Modified: 2021-10-08 09:43:22 - Feat.: - Title: Matovič bol na Francúzskej riviére. Natočil vilu, v ktorej má bývať Počiatek 05 - Modified: 2019-12-20 14:31:45 - Feat.: - Title: Kaliňák prehovoril o Ficovom obvinení: K tomu videu sa prihlásim dokonca aj ja
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:55