facebookovský profil Františka Imreczeho
StoryEditor

Imrecze predstavil novinku: daňové priznanie priamo z auta. Ľudia tomu nechcú uveriť, Beblavý spomína Burundi

17.03.2017, 17:29
Autor:
pebpeb

Predstavte si, že podávate daňové priznanie na poslednú chvíľu, ale nechcete sa zdržovať na úrade. Priznanie už máte vyplnené a potrebujete ho len odovzdať.

Finančná správa prichystala pre urýchlenie podávania priznaní novinku. Ľudia budú môcť využiť podávanie daňových priznaní "drive in". Teda, svoje "papiere" odovzdáte bez toho, aby ste museli vystúpiť z auta. Stačí, keď odovzdáte svoje priznanie pracovníkovi daňového úradu, ktorý bude čakať v aute.

Niektorí nechcú uveriť

"Chceme Vám vyjsť v ústrety, aby ste nemuseli pri podávaní daňových priznaní riešiť parkovanie. Zistili sme, že pre väčšinu z Vás je to často najväčšou záťažou," napísal na Facebooku prezident finančnej správy František Imrecze. Následne sa pýta, či by bol o takúto službu záujem.

Hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková novinku pre Denník N potvrdila. Službu budú daniari podľa jej slov testovať zatiaľ len pred daňovým úradom na Ševčenkovej ulici 31. marca v bratislavskej Petržalke. Chcú zistiť, nakoľko sa takáto netradičná služba osvedčí. Podľa toho sa rozhodnú, či ju ponúknu aj v budúcnosti.

Niektorí diskutujúci na Facebooku tomu nechcú uveriť. "To je myslené vážne?! lebo to vyzerá ako blbý pokus o vtip..," znie jeden z komentárov na profile Františka Imreczeho.

Beblavý žiada menej Burundi

Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý snahu finančnej správy víta. "Ale pri viac ako 100 miliónov eur len na nový informačný systém Finančnej správy by som očakával riešenia, ktoré viac pripomínajú Britániu a menej Burundi," napísal.

"Systém finančnej správy, ktorý spomína pán poslanec je určený a interné riadenie a spracovávanie dokumentov vo vnútri finančnej správy. Elektronická komunikácia plne funguje a budeme radi, ak ju využije čo najviac daňovníkov," reaguje na Beblavého Macíková. Dovtedy, kým nezačnú komunikovať len elektronicky všetci, chcú na finančnej správe vyjsť v ústrety aj klientom, čo prinesú daňové priznanie v papierovej forme. "Ide o snahu vyriešiť situáciu s komplikovaným parkovaním pri najväčšom daňovom úrade na Slovensku," objasňuje.

"Poskytnutá možnosť podať daňové priznanie bez hľadania voľného parkovacieho miesta pri daňových úradoch a dlhého čakania napr. pre zamestnancov a živnostníkov, ktorí nemajú záujem o elektronickú komunikáciu, ušetrí čas a stres týmto daňovníkom. Táto alternatíva nie je náhradou za elektronické podanie daňového priznania, pretože každý, kto má záujem o elektronickú komunikáciu tak môže urobiť. Daňovníci, ktorí koncom marca alebo júna chodia fyzicky podať daňové priznanie napríklad na Daňový úrad Bratislava na Ševčenkovu ulicu autom túto ďalšiu možnosť určite využijú," hodnotí novinku finančnej správy daňová poradkyňa Alica Orda Oravcová.

01 - Modified: 2024-04-16 05:16:58 - Feat.: - Title: Bidenovci zverejnili daňové priznanie, zarobili vyše 600-tisíc dolárov 02 - Modified: 2024-03-29 10:00:00 - Feat.: - Title: Už len do pondelka môžete darovať dve percentá z daní. Takto treba postupovať 03 - Modified: 2024-03-27 15:36:14 - Feat.: - Title: Na podanie daňového priznania zostávajú už len dva dni, úradné hodiny budú predĺžené 04 - Modified: 2024-03-22 14:00:24 - Feat.: - Title: Finančná správa predĺži úradné hodiny call centra pre podávanie daňových priznaní 05 - Modified: 2024-03-23 14:30:00 - Feat.: - Title: Čo robiť, ak ste zistili chybu po podaní daňového tlačiva? Nie všetci majú nárok na opravu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:05