StoryEditor

Amazon predstavil logistické centrum pri Seredi. Bude najväčšie svojho druhu na svete

12.05.2017, 12:00
Pozrite si nové logistické centrum spoločnosti Amazon na Slovensku.

Americká spoločnosť Amazon predstavila dnes v Seredi svoje budúce logistické centrum, ktoré by v nasledujúcich troch rokoch malo zamestnať tisíc ľudí. Prevádzku plánuje spustiť na jeseň tohto roku.

Nové centrum sa nachádza v priemyselnom parku Serede, ulica, vedúca k nemu sa bude na základe súhlasu mestských poslancov spred niekoľkých dní nazývať Amazonská. Viceprezident Amazonu pre Európu Roy Perticucci povedal, že takýto je zvyk aj v ostatných krajinách, kde sa etablovali.

Podľa jeho vyjadrenia seredské centrum pomôže uspokojiť rastúci dopyt zákazníkov a zabezpečiť potrebné služby.

Centrum logistiky

"Ako významný tvorca pracovných miest potrebujeme v prvom rade zabezpečiť umiestnenie našej investície tam, kde existuje veľká skupina potenciálnych zamestnancov, a tiež kde sa cítime byť vítaní," uviedol.

Slovensko a Sereď vyhodnotila spoločnosť ako vhodnú na centrum reverznej logistiky, ktoré je v poradí tretím na svete v rámci Amazonu a bude pracovať pre všetky jeho centrá v Európe. Výšku investície však Perticucci nespresnil. Dodal, že v Seredi pôjde o najväčšie a najmodernejšie centrum so soft i hardvérovými riešeniami.

Dobrá spolupráca

Perticucci i minister hospodárstva Peter Žiga a minister financií Peter Kažimír vyzdvihli vzájomnú dobrú spoluprácu. Žiga podčiarkol, že Amazon nežiadal od vlády žiadne investičné stimuly a že svojím rozhodnutím prísť na Slovensko upevnil postavenie SR v prvej lige vo vzťahu k záujmu zahraničných investorov.

Zdôraznil ako dôležité, že táto investícia smeruje do iného segmentu, ako je priemyselná výroba a automobilový priemysel, čím zvyšuje odolnosť slovenského hospodárstva voči prípadným výkyvom. Podporu od vlády dostalo mesto Sereď pri výstavbe svojho priemyselného parku, ktorý je zaujímavý svojou polohou priamo pri D1.

Ľudia z celého Slovenska?

Nové centrum sa bude rozprestierať na ploche 60-tisíc m2, s tisíckou zamestnancov počíta na plný úväzok, pretože pracovať sa bude v nepretržitej prevádzke. Perticucci uviedol, že sú presvedčení, že ponuka mzdy a zaujímavé zamestnanecké výhody prilákajú ľudí nielen zo Serede, blízkych miest, ale aj z celého Slovenska.

"Ponúkame možnosti kariérneho rastu, hľadáme aj špecialistov, a to nielen pre Sereď, ale aj pre ostatné naše pracoviská," dodal viceprezident spoločnosti. 

Amazon je americká spoločnosť, ktorá sídli v meste Seattle. Prevádzkuje jeden z najstarších a najväčších internetových obchodov. V súčasnosti zamestnáva po celom svete 350-tisíc zamestnancov. 

01 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 02 - Modified: 2024-03-27 14:12:07 - Feat.: - Title: Obchodný gigant Amazon prehral v Európskej únii súd o pozastavení platnosti ustanovení o reklame 03 - Modified: 2024-03-23 11:00:00 - Feat.: - Title: Bývalá manželka majiteľa Amazonu rozdáva peniaze. Neziskovkám darovala stovky miliónov, mohla by inšpirovať aj slovenskú vládu 04 - Modified: 2024-03-05 07:58:01 - Feat.: - Title: Musk už nie je najbohatší človek na svete, vystriedal ho Bezos 05 - Modified: 2024-02-21 11:37:26 - Feat.: - Title: Tretí najbohatší muž sveta predal miliardové akcie. Prilepšil si aj presťahovaním do Miami
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 09:21