StoryEditor

Šéf finančnej správy reagoval na kauzu okolo Remetu. Na poslancov SaS podáva trestné oznámenie

30.05.2017, 10:48
Strana SaS obvinila Finančnú správu, že kryje kauzu okolo podnikateľa Miroslava Remetu. František Imrecze reaguje na aktuálnu situáciu.

Šéf finančnej správy František Imrecze podáva trestné oznámenie na poslancov SaS Luciu Nicholsonovú a Jozefa Rajtára.

Poslanci zo SaS totiž obvinili Finančnú správu, že mala stopiť kauzu okolo podnikateľa Miroslava Remetu.

Sú to nehorázne dezinformácie a klamstvá. Preto podáme trestné oznámenie za krivé obvinenie a za poškodzovanie dobrého mena," vyhlásil Imrecze. 

Poslankyňa SaS a podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová v pondelok na brífingu vyhlásila, že finančná správa minulý rok zistila v Remetovom účtovníctve podozrenia z daňových podvodov.

Kvalifikované trestné oznámenie v skutočnosti neopustilo úrad Finančnej správy lebo sa niekto postaral o to, aby bolo stopené. V skutočnosti malo slúžiť ako vydieranie štyroch štatutárov Dúhy," povedala Nicholsonová.

"Odmietam, aby bola finančná správa neustále stranou SaS a jej poslancami zneužívaná na politický boj, obviňovaná na báze klamstiev, výmyslov a dezinformácií. Finančná správa dosahuje jednu z najvyšších efektivít, akú sme v histórii mali. Už sme niekoľkokrát mediálne prezentovali, že na konci roku 2016 práve v oblasti DPH sme dosiahli efektívnu daňovú sadzbu 15,12 %, čo v absolútnych číslach znamená o 2,66 miliardy eur viac na výbere DPH len z efektivity výberu," podčiarkol Imrecze.

Obvinenia zo strany SaS sú podľa Imreczeho "nehoráznym klamstvom". FS podľa neho po zabratí účtovníctva subjektu zaprotokoluje jeho kópie legálnym spôsobom. Po preverovaní toto účtovníctvo kontrolovanej spoločnosti vráti. Kópie sú zaprotokolované aj s obsahom a spoločnosť tak účtovníctvo následne nemôže pozmeňovať.

"Podnet na trestné stíhanie nebol žiadnym podnetom na odoslanie. Bol to rozpracovaný dokument "operatívca" KÚFS, ktorý existuje v troch rôznych verziách.

Pretože tak ako prebieha preverovanie a vyšetrovanie, tak sa tvorí aj dokument a tak aj narastá prípadná škoda, ktorá je preverovaná, respektíve sa rozširujú informácie o tomto preverovanom prípade," priblížil prezident daniarov.

Podľa Imreczeho sa FS pri spoločnosti Dúha zaoberala, respektíve zaoberá vyšetrovaním spotrebných daní a DPH. Keďže sa firma podľa jeho slov pri spotrebných daniach vzdala daňového tajomstva, oznámil, že preverovanie v tejto záležitosti sa pre ňu skončilo pozitívne, teda "bez nálezu".

"V prípade DPH preverovanie naďalej prebieha v operatívnej rovine, pričom sa preveruje aj dodávateľský reťazec spoločnosti Dúha," doplnil Imrecze.

01 - Modified: 2024-04-18 17:35:42 - Feat.: - Title: Splnomocnenec vlády si posvietil na odberové miesta. Finančná správa preverí ako zárabali počas pandémie 02 - Modified: 2024-03-22 14:00:24 - Feat.: - Title: Finančná správa predĺži úradné hodiny call centra pre podávanie daňových priznaní 03 - Modified: 2024-03-19 16:45:00 - Feat.: - Title: Za nesplnené daňové úlohy hrozia úrady sankciami. Odložením týchto povinností však môžete ušetriť stovky eur 04 - Modified: 2024-03-17 13:45:15 - Feat.: - Title: Najväčšími dlžníkmi štátu sú spoločnosti s bielymi koňmi zo zahraničia, ukázala analýza 05 - Modified: 2024-03-15 14:10:11 - Feat.: - Title: Pozor na podvod: Finančná správa upozorňuje na falošný mail o daňových nedoplatkoch
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:32