Reuters
StoryEditor

UniCredit Bank spúšťa nový záručný program pre firmy od EIB

07.10.2021, 10:02
Autor:
redred
Firmy sa môžu hlásiť o výhodné prevádzkové a investičné úvery až do výšky 50 miliónov eur.

UniCredit Bank a Európska investičná banka podpísali v Bratislave zmluvu o spustení nového záručného programu určeného pre stredné a veľké firmy na podporu ekonomiky v súvislosti s dopadmi pandémie.

Záručný program je súčasťou Pan-European Guarantee Fund a ručiteľom je Európska investičná banka (EIB), banka Európskej únie. UniCredit Bank ponúka tento program na slovenskom trhu ako jediná banka.

Vďaka novopodpísanému programu od EIB a v nadväznosti na program EIF spustený tento rok na jar sa UniCredit Bank zaraďuje medzi kľúčových lídrov z hľadiska rozsahu portfólia garančných programov pre firmy všetkých veľkostí.

V praxi to znamená, že bude možné zvýhodnenými úvermi podporiť ešte viac spoločnosti, ktoré sa momentálne vplyvom externých okolností dostali do komplikovanej situácie.

Program od EIB je určený pre stredne veľké a veľké firmy s celoskupinovým obratom nad 50 miliónov eur ročne a bilanciou 43 miliónov eur vo všetkých regiónoch. Firmy sa môžu hlásiť o výhodné prevádzkové a investičné úvery až do výšky 50 miliónov eur.

UniCredit Bank je pripravená vďaka záručnému programu od EIB poskytnúť financovanie v celkovom objeme vo výške 200 miliónov Eur s 50-percentnou garanciou EIB. Znamená to, že Európska investičná banka (EIB), poskytne UniCredit Bank na Slovensku záruky vo výške 100 miliónov EUR, ktoré pochádzajú z jej Európskeho záručného fondu (EGF), aby UniCredit Bank na Slovensku mohla ponúknuť dostupnejšie financovanie firmám pre obnovu z dôsledkov pandémie.

„Od začiatku pandémie sme cez garančné programy a zvýhodnené financovanie pomohli viac než 500 malým, stredným i veľkým firmám v celkovom objeme úverov presahujúcom niekoľko sto miliónov eur,“ povedal Miroslav Štrokendl, člen predstavenstva a riaditeľ pobočky zahraničnej banky, UniCredit Bank. 

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 00:06