BitcoinReuters
StoryEditor

Malta láka kryptomenových gigantov. Chceme sa stať priekopníkom v tejto oblasti, hlási premiér

23.03.2018, 23:00
Najväčšia kryptomenová zmenáreň Binance oznámila bankovú spoluprácu na Malte.

Jedna z najväčších svetových kryptomenových zmenární Binance hľadá miesto na svoj nový štart. Ostrovný štát Malta pre ňu môže byť ideálnym miestom. 

Spoločnosť bola založená v lete roku 2017 a sídli v Hongkongu. Binance sa v posledných šiestich mesiacoch stala jednou z najväčších svetových zmenární.  

Presun na Maltu

Spoločnosť, ktorá bola založená minulý rok v Hong Kongu, plánuje otvoriť kanceláriu na Malte, povedal v rozhovore výkonný riaditeľ Zhao Changpeng. Binance je blízko k zabezpečeniu dohody s miestnymi bankami, ktoré môžu poskytnúť prístup ku vkladom a výberom, povedal Zhao Changpeng bez toho, aby poskytol bližší časový rámec.

"Sme si istí, že už čoskoro môžeme oznámiť bankové partnerstvo," povedal Zhao. "Malta je veľmi progresívna, pokiaľ ide o kryptomeny a fintech," dodal.

Zhao pre portál Bloomberg ďalej dodal, že regulačné orgány od Číny až po Spojené štáty od minulého roka zatvárajú zmenárne na kryptomeny. Pre našu spoločnosť je tak ťažké nájsť stálu základňu. Binance malo kanceláriu v Japonsku a snažila sa získať licenciu na prevádzku zmenárne, ale nakoniec sa rozhodla presunúť, aby nedošlo k nezhodám s regulačnými úradmi, doplnil Zhao. Podľa údajov spoločnosti Alexa deväť percent aktivít pochádza z Japonska.

Okrem toho sa pred niekoľkými týždňami objavila informácia o tom, že spoločnosť Binance je cieľom "rozsiahleho pokusu o phishing a krádež." Hoci sa hovorilo, že "všetky finančné prostriedky sú bezpečné", Binance poznamenala, že nebolo schopné zvrátiť niektoré obchody z účtov, na ktoré sú hackeri zameraní.  

Centrum digitálnych mien

Malta hľadá spôsoby, ako sa stať centrom na obchodovanie s digitálnymi menami. Vláda na Malte uskutočnila niekoľko verejných konzultácií o regulácií kryptomien, predaji tokenov, kryptomenových zmenární. Plány Úradu pre digitálnu inováciu na Malte, ktorý bude certifikovať a regulovať podniky založené na technológii blockchain, boli odhalené minulý mesiac, uviedla Malta Independent.  

Malta je neuveriteľne nadšená z digitálnych mien, dôkazom toho je aj vyjadrenie premiéra Josepha Muscata, ktorý na svojom účte na twitteri povedal, že Malťania chcú byť priekopníkmi v tejto oblasti.

Malta, ktorá je dlhodobo známa skôr ako stredisko pašeráctva, sa teraz snaží vydobyť pozíciu vo finančnom technologickom priestore. 

01 - Modified: 2024-04-20 18:32:04 - Feat.: - Title: Južné krajiny EÚ žiadajú väčšiu spoluprácu s krajinami pôvodu migrantov 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie 03 - Modified: 2024-04-15 12:53:37 - Feat.: - Title: Bitcoin v kurze. Podiel kryptomeny na trhu je najvyšší od roku 2021 04 - Modified: 2024-04-08 13:43:54 - Feat.: - Title: Cena bitcoinu prekonala 72-tisíc dolárov, v druhej polovici apríla ho čaká takzvaný halving 05 - Modified: 2024-03-26 23:00:00 - Feat.: - Title: Bitcoin nemá strop, o polstoročie môže pohltiť tradičný finančný svet, tvrdí kryptomenový expert
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 20:30