StoryEditor

Neúspešný rok Bitcoinu pokračuje, predáva sa pod hranicou sedem tisíc dolárov

31.03.2018, 00:00
Zintenzívnenie regulácie digitálnych mien a kroky technologických gigantov v oblasti reklamy, mali negatívny vplyv na cenu Bitcoinu.

Digitálna mena od začiatku roka klesla o viac ako 50 percent a v piatok ráno jej cena spadla už pod hranicu 7 000 dolárov. Pred menej ako štyrmi mesiacmi sa Bitcoin obchodoval za cenu takmer 20 tisíc amerických dolárov.

Najnovšie straty sú dôsledkom jednak snáh o zintenzívnenie regulácie digitálnych mien v Európe a Ázii. Na druhej strane začali technologický giganti bojovať proti podvodným reklamám na kryptomeny, čo mohlo tiež ovplyvniť ich cenu. 

Boj proti podvodným reklamám

Americká internetová spoločnosť Google zakáže na svojich webových stránkach reklamu na kryptomeny a ďalšie neregulované či špekulatívne finančné produkty. Informovala o tom firma v rámci aktualizácie svojich pravidiel pre reklamu. Zákaz reklamy na kryptomeny, ako je napríklad Bitcoin, vstúpi do platnosti v júni.

Spoločnosť Google sa pripojila k Facebooku vo všetkých zákazoch reklám na kryptomeny. Žiadne ďalšie reklamy na ICO, kryptomeny, alebo Bitcoin vo výsledkoch vyhľadávania.

V polke mesiaca avizovala spoločnosť Twitter, že sa pokúša zastaviť údajné podvody súvisiace s kryptomenami, ktoré sa šíria prostredníctvom ich platformy. Pridáva sa tak k ostatným sociálnym médiám so snahou obmedziť škodlivý obsah.

Zatvorenie zmenární

V Japonsku tento týždeň zatvorili dve zmenárne digitálnych mien v dôsledku rastúceho dohľadu zo strany finančných inštitúcií. Obchodné platformy Mr. Exchange a Tokyo Gateway nedokázali získať licenciu od japonskej agentúry pre finančné služby, píše sa na portáli cnn.com.

Japonsko bolo jednou z krajín, ktoré vlani zažilo obrovský boom obchodovania z Bitcoinom a inými digitálnymi menami. 

Takmer polovica nedávneho globálneho obchodovania s Bitcoinom sa uskutočnila v japonskom jene, uvádza portál CryptoCompare.

Japonská vláda oficiálne uznala Bitcoin ako formu meny vlani a začala vydávať licencie pre zmenárne. Regulačné orgány však zintenzívnili kontrolu odvetvia po tom, ako v januári ukradli zo zmenárne približne 530 miliónov dolárov v digitálnej mene.

Nové pravidlá v Európe, ktoré obmedzujú množstvo peňazí, ktoré si investori môžu požičať na obchodovanie s kryptomenami, mohli tiež zapôsobiť na cenu bitcoinov, uviedol menový broker pre spoločnosť Oanda Stephen Innes. Predpokladá, že cena Bitcoinu bude aj naďalej klesať. 

Ostatné populárne virtuálne meny, ako Ethereum a Ripple, tiež klesli.

Coinmarketcap


 

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: „Pažravosť“ investorov po virtuálnej mene rastie. No hrozí jej negatívny ponukový šok a zdraženie 02 - Modified: 2024-04-15 12:53:37 - Feat.: - Title: Bitcoin v kurze. Podiel kryptomeny na trhu je najvyšší od roku 2021 03 - Modified: 2024-04-17 09:42:01 - Feat.: - Title: Slovenské firmy podľahli čaru „zelených“ tém. Dotlačila ich k tomu aj spoločenská objednávka (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-08 13:43:54 - Feat.: - Title: Cena bitcoinu prekonala 72-tisíc dolárov, v druhej polovici apríla ho čaká takzvaný halving 05 - Modified: 2024-03-30 10:30:00 - Feat.: - Title: Británia ako skládka toxických látok. Po brexite nemajú na ich reguláciu peniaze ani odborníkov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 07:21