Arca Capital
StoryEditor

Slovenský finančník investoval desiatky miliónov do Kraft Heinz. Tiahne proti Buffettovi

04.09.2018, 19:50
Autor:
redredČTKČTK
Investičná skupina Krupa Global Investments poslala otvorený list predstavenstvu spoločnosti a akcionárom. V liste vyjadrili znepokojenie, že akcionári Heinz "nezvládli riadiť ikonickú značku".

V uplynulých dňoch nakúpila investičná skupina Krupa Global Investments Pavla Krúpu akcie amerického potravinárskeho kolosu Kraft Heinz.

"Celková výška investície je zhruba sto miliónov dolárov," uviedol pre portál E15 Krúpa s tým, že investíciu financuje z vlastných zdrojov a úverov.

Využili pokles akcií na trhu

Investičná skupina využila pokles akcií na trhu. V utorok popoludní sa akcie obchodovali za takmer 58 dolárov za akciu. 

Krupa Global Investments poslala otvorený list predstavenstvu spoločnosti a akcionárom. V liste vyjadruje znepokojenie nad vývojom spoločnosti. Taktiež ich znepokojuje skutočnosť, že akcionári Heinz "nezvládli riadiť ikonickú značku".

Kritika najväčších majiteľov

Kraft Heinz je pod kontrolou Berkshire Hathaway investičnej legendy Warrena Buffetta a 3G Capital Jorga Paola Lehmanna.

Krupa Global Investment usporiadala taktiež demonštrácie pred sídlom Buffettovej spoločnosti a sídlom 3G v New Yorku. "Jednu zo svojich najväčších investícií nechávajú rok za rokom klesať na hodnote," kritizuje Krúpa najväčších majiteľov Kraft Heinz.

Nákup akcií Facebooku

Arca Capital, v ktorej má Krúpa 30 percentný podiel, prednedávnom nakúpila akcie Facebooku za 58 miliónov eur. Firma k nákupu využila ich prepad na akciových trhoch v USA.

"Nakúpili sme akcie Facebooku za 1,5 miliardy korún, keď došlo k prepadu na trhoch," povedal serveru spolumajiteľ skupiny Pavol Krúpa, ktorý verí v budúcnosť sociálnej siete.

​Podľa neho bol prepad akcií Facebooku prehnanou reakciou na známe skutočnosti a Arca Capital na investícii už teraz zarába v priemere okolo desiatich dolárov za akciu.

Podľa serveru investičná skupina nakupovala akcie Facebooku počas rekordného prepadu a aj pár dní po ňom.

Pozrite si archívny rozhovor so spolumajiteľom spoločnosti Arca Capital Pavlom Krúpom

01 - Modified: 2024-04-22 11:04:49 - Feat.: - Title: Špekulanti na Wall Street si uvedomili, čo bude nasledovať​ 02 - Modified: 2024-04-22 08:58:22 - Feat.: - Title: Vyššie sadzby po dlhší čas sú späť 03 - Modified: 2024-04-19 07:11:04 - Feat.: - Title: Prvotná reakcia bola prudká. Po izraelskej odvete proti Iránu zlato vyskočilo na rekord, bitcoin sa prepadol 04 - Modified: 2024-04-17 20:14:52 - Feat.: - Title: Do sporu kontrolórov a vodární vstúpil Ústavný súd. Andrassy kauzu vyostril, hovoril o sektárskych praktikách 05 - Modified: 2024-04-11 14:41:18 - Feat.: - Title: Trhy vrátane slovenských ostro reagovali na udalosť v Amerike. Lagardová naznačila nový kurz Európy
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 10:08