Utečenci, ktorí o azyl požiadali v Taliansku, majú zabezpečené ubytovanie až do vybavenia svojich žiadostí. Zároveň dostanú jedlo, hygienické potreby a oblečenie. Kritici však často upozorňujú na zlú kvalitu talianskych prijímacích stredísk. Dva mesiace po vyplnení žiadosti môžu prisťahovalci začať pracovať. Nezamestnaní jedinci v prijímacích centrách dostávajú 75 eur mesačne, teda dve a pol eura na deň. Tí, ktorí sa prijímacie centrá rozhodnú opustiť, na tieto dávky už nárok nemajú.Reuters
StoryEditor

Turbulencie na trhoch môžu spôsobiť problémy talianskym bankám, tvrdí ratingová agentúra

04.11.2018, 20:42
Autor:
TASRTASR
Kolísanie na burzách a vysoké rizikové prirážky na dlhopisy by v prípade dlhšieho trvania mohli predstavovať riziko pre talianske finančné inštitúty.

Kanadská ratingová agentúra DBRS varuje, že dlhodobejšie turbulencie na kapitálových trhoch by mohli spôsobiť problémy talianskym bankám.

Kolísanie na burzách a vysoké rizikové prirážky na dlhopisy by v prípade dlhšieho trvania mohli predstavovať riziko pre talianske finančné inštitúty, uviedla v piatok (2. 11.) DBRS.

Takýto vývoj by totiž zrejme znížil podnikateľskú dôveru v sektore a pribrzdil úverovanie.

Aktuálne sú však podľa DBRS riziká spôsobené nárastom výnosov štátnych dlhopisov a ohrozujúce finančnú stabilitu v Taliansku utlmené.

DBRS patrí k štyrom ratingovým agentúram, o ktorých hodnotenie dlhopisov sa Európska centrálna banka (ECB) opiera vo svojom programe nákupu aktív.

Kanadská ratingová agentúra nepočíta v blízkej budúcnosti s výraznejším oživením talianskej ekonomiky. V budúcnosti bude podľa nej dôležité, či sa vláde a jej politike podarí podporiť rast ekonomiky.

Talianska vláda sa dostala do sporu s Európskou komisiou (EK). Dôvodom je návrh rozpočtu na rok 2019, ktorý počíta so schodkom na úrovni 2,4 percenta hrubého domáceho produktu.

To je totiž trojnásobok v porovnaní s plánmi predchádzajúceho kabinetu. EK požaduje nižší deficit a finančné trhy sa obávajú novej dlhovej krízy v Európe.

01 - Modified: 2024-04-17 07:48:04 - Feat.: - Title: Je potrebné prímerie. Šéf talianskej diplomacie Tajani vyzval Izrael na zastavenie bojov v Pásme Gazy 02 - Modified: 2024-04-17 12:03:13 - Feat.: - Title: Slovensko reaguje na nové európske štandardy. Steelka vytvorila špeciálny tím, na vlne sú aj banky 03 - Modified: 2024-04-15 20:51:38 - Feat.: - Title: Plán na výstavbu záchytných centier pre migrantov v Albánsku sa odkladá, informuje talianske ministerstvo 04 - Modified: 2024-04-15 11:35:32 - Feat.: - Title: Taliansky protimonopolný úrad vyšetruje Ryanair, ten podozrenia odmieta 05 - Modified: 2024-04-17 09:42:01 - Feat.: - Title: Slovenské firmy podľahli čaru „zelených“ tém. Dotlačila ich k tomu aj spoločenská objednávka (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 11:45