Wikimedia Commons/Aktron
StoryEditor

Problém na pražskej burze. Obchodovanie muselo byť pozastavené

01.07.2020, 10:52
Autor:
ČTKČTK
Zasiahnuté sú všetky trhy obchodujúce na platforme Xetra T7.

Frankfurtský systém pre elektronické obchodovanie s akciami Xetra sa dnes stretáva s technickými ťažkosťami. Oznámil to hovorca spoločnosti Deutsche Börse, ktorá je prevádzkovateľom systému.

Výpadok má vplyv na obchodovanie v Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Slovinsku aj v Českej republike, informovala agentúra Reuters.

"Môžem len potvrdiť, že Xetra má technický problém," povedal hovorca. "Teraz ten výpadok skúmame," dodal.

V dôsledku výpadku bolo okrem iného pozastavené tiež obchodovanie s cennými papiermi na pražskej burze.

"Obchodovanie sa zastavilo o 9:17. Stalo sa tak na všetkých burzách obchodujúcich cez obchodný systém Xetra, teda od Viedne cez Budapešť až po Frankfurt," povedal hovorca pražskej burzy Jiří Kovařík.

Dnešné technické problémy sú pre Deutsche Börse ďalšou ranou. V apríli firma totiž musela kvôli technickým problémom na viac ako štyri hodiny prerušiť obchodovanie na frankfurtskej burze. Výpadky vtedy zaznamenali aj ďalšie európske akciové burzy vrátane pražskej.

01 - Modified: 2020-10-19 10:19:41 - Feat.: - Title: Obchodovanie na pražskej burze bolo pozastavené 02 - Modified: 2020-03-12 15:45:53 - Feat.: - Title: Pražská burza zažila najvýraznejší prepad od finančnej krízy
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:08