StoryEditor

Investujte do zlata a akcií, radia blogeri

17.01.2012, 16:00
Investiční blogeri predpokladajú, že dlhopisy čaká pokles, nádejné vyhliadky má ropa.

Popredné maklérske a investičné spoločnosti sa predháňajú vo svojich výhľadoch na rok 2012. Viacero odhadov má často skôr marketingové poslanie. Drobní investori sa už v mnohých prípadoch presvedčili, že sú podobné výhľady často zbožným prianím a že sa trhy správajú presne naopak.

Zaujímavejší, ale hlavne objektívnejší pohľad ponúka anketa, ktorú uskutočnila investičná spoločnosť Bespoke Investment medzi rešpektovanými investičnými blogmi.

Investiční blogeri okrem toho, že o investovaní blogujú, často aktívne obchodujú, a majú za sebou tiež obvykle dlhoročnú kariéru vo veľkých maklérskych firmách alebo investičných bánk. Všetci oslovení blogeri sa zhodujú, že americké akcie (index S&P 500) čaká v roku 2012 rast, a naopak dlhodobé štátne, a prekvapivo aj firemné dlhopisy čaká pokles. Väčšina bloggerov vidí ako dobrú investíciu "prašivé" dlhopisy (junk bonds).

Názory blogerov sa rozchádzajú, čo sa týka vývoja amerického dolára. Polovica stavia na rast, druhá na pokles. Z komodít má podľa nich nádejné vyhliadky predovšetkým ropa. Ohľadom vývoja amerického trhu s nehnuteľnosťami v USA stavia väčšina z nich na oživenie. Oproti väčšine burzových analytikov sa blogeri neboja tvrdého ekonomického pristátia Číny.

Rok 2012 podľa investičných blogerov

10 investičných predpovedí, na ktoré sa môžete vykašľať

Akcie: Do roka a pol začne masívny býčí trh

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 19:03