StoryEditor

Najbohatším ľuďom sveta vládne Mexičan

05.01.2012, 23:05
Autor:
dujduj
Pozrite si päť najbohatších ľudí v roku 2011 podľa časopisu Forbes. Dlhová kríza im neublížila.

1. Carlos Slim Helú, 74 miliárd dolárov

Miliardár Carlos Slim Helú, označovaný za Buffeta Latinskej Ameriky, nakupuje vo výpredajoch a nosí umelé digitálne hodinky. Niektorí ho majú za bezohľadného monopolistu, ktorý zbohatol ťahaním peňazí z vreciek obyvateľov jednej z najchudobnejších krajín sveta, iní iba za extrémne šetrného podnikateľa z prisťahovaleckej rodiny s vynikajúcim obchodným inštinktom, ktorý si vysníval svoj americký sen v Mexiku. Viac čítajte tu.

2. Bill Gates, 56 miliárd dolárov

Ako trinásťročný zbúral zažitú predstavu o tom, že programovanie je výlučnou výsadou vedcov. Šéf Microsoftu Bill Gates je považovaný za génia medzi obchodníkmi. Jeho majetok sa vyšplhal do astronomickej výšky a Bill neustále obsadzuje popredné priečky rebríčka najbohatších ľudí sveta podľa časopisu Forbes. Viac čítajte tu.

 

3. Waren Buffett, 50 miliárd dolárov

Má rovnaký cit pre jemné pohyby na burze, ako má Ronaldinho pre loptu. Warren Buffett sa narodil Leile a Howardovi, burzovému maklérovi, neskoršiemu kongresmanovi. Na svojich miliardách zažal pracovať ako dvanásťročný tak, že kupoval veľké balenia fliaš kokakoly a tie potom jednotlivo predával so ziskom. Viac čítajte tu.



4. Bernard Arnault, 41 miliárd dolárov

Francúz Bernard Arnault, je tvrdý obchodník, ktorý vládne najluxusnejším značkám sveta. Bernard Arnault, taktiež prezývaný francúzsky Donald Trump,  je tvrdý obchodník, ktorý si svoju ambíciu, vybudovať najluxusnejšiu ríšu na svete, snáď lepšie načasovať ani nemohol. Viac čítajte tu.



5. Larry Ellison, 39,5 miliardy dolárov

Zakladateľ Oraclu je kontroverznou postavou, ktorá si svojou otvorenosťou a nonkonformnými názormi získala mnoho kritikov. Extravagantný multimiliardár, nekompromisný biznismen, namyslený arogantný sebec, pilot stíhačiek a vášnivý jachtár. Larry Ellison patrí medzi najkontroverznejších a zároveň najúspešnejších svetových podnikateľov. Viac čítajte tu.


menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 15:47