StoryEditor

Koľko odpracujeme, aby sme sa do práce vôbec dostali

29.06.2013, 00:06
Autor:
zajzaj
Bratislava na tom nie je až tak zle. Budapešť si to už povedať nemôže. Pozrite si graf

Žijete v Bratislave do práce chodíte mestskou hromadnou dopravou? Jeden lístok vás v priemere stojí vyše deväť minút v práci. Aspoň k takémuto výsledku prídeme, keď do úvahy zoberieme priemernú čistú hodinovú mzdu v našej metropole podľa údajov posledného reportu analytického oddelenie veľkobanky UBS.

A hoci vidina deviatich minút strávených v práci len kvôli jednému lístku v trolejbuse či električke neznie veľmi vábne, v porovnaní s ostatnými krajinami na tom nie sme až tak zle. V takej susednej Budapešti je to totiž až dvojnásobok. O niečo viac ako štvrťhodinu musia na jeden lístok pracovať aj obyvatelia estónskeho Talinu či slovinskej Ľubľany. V takom Pekingu toto riešiť nemusia - verejná doprava je tam tak lacná, že v práci im na jeden lístok stačí zotrvať len o niečo viac ako tri a pol minúty.

Finweb sa pozrel na priemerný čas v práci, ktorý musia obyvatelia vybraných metropol stráviť o offisoch či výrobných halách, aby sa ráno ráno vôbec mohli dostaviť na pracovisko. Pozrite si náš interaktívny graf (čas v minútach sa zobrazí po kliknutí na mesto)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 18:50